Guvernul acorda 100 de milioane de euro sub forma de ajutoare de stat pentru cei care produc energie verde. Autoritatile guvernamentale din Romania isi propun sa sprijine financiar in urmatorii patru ani societatile care produc energie electrica si termica din surse regenerabile.
Un buget de peste 100 de milioane de euro este alocat pentru sprijinirea financiara a producatorilor de energie verde, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, urmand ca restul de 15% din aceasta suma sa provina de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si de la bugetele locale.Ajutorul de stat maxim ce poate fi alocat unui proiect nu poate depasi insa suma de 15 milioane de euro.
Guvernul acorda 100 de milioane de euro sub forma de ajutoare de stat pentru cei care produc energie verde
Investitiile in cogenerare si producatorii de energie regenerabila din Romania vor fi sprijinite printr-o schema de ajutor de stat, guvernul Romaniei aproband un act normativ in acest sens. Schema de ajutor de stat se va aplica pana la sfarsitul lunii decembrie a anului 2020.
Prin acest sprijin financiar se doreste cresterea capacitatii de productie a energiei verde, schema de ajutor de stat adresandu-se celor care produc energie electrica si termica din biomasa si biogaz sau din apa geotermala.
Modificarile legislative numeroase si schimbarea continua a conditiilor au facut ca o investitie de 100 de milioane de euro sa fie abandonata in judetul Arad
Una dintre cele mai importante investitii facute in judetul Arad, la Sebiș, de catre un dezvoltator din Spania, a fost abandonata, investitorii fiind speriati de numeroasele schimbari legislative dar si de conditiile de acordare a certificatelor verzi, aflate intr-o continua schimbare in Romania.
Predictibilitatea pe termen cat mai lung joaca un rol foarte important pentru investitorii care isi deschid larg punga, acestia fiind decisi in functie de predictibilitatea mediului de afaceri sa investeasca sume cat mai importante cu putinta. Un mediu economic in care nu exista predictibilitate pe termen lung, iar conditiile de piata si modificarile de legislatie in domeniul economic se petrec mai des decat schimbarile de lenjerie, il fac pana si pe cel mai optimist investitor serios sa-si ia catrafusele si sa caute niste oportunitati mai bune in alta parte.
Glasul.info