Ungaria

Academia Româna avertizeaza: „Ungaria reincepe propaganda impotriva României”

Academia Româna avertizeaza: „Ungaria reincepe propaganda impotriva României”.

Autoritatile de la Budapesta au infiintat la nivel guvernamental un departament special, intitulat „Trianon 100”, insarcinat cu propaganda impotriva actiunilor preconizate de Romania in vederea aniversarii a 100 de ani de la Marea Unirea in anul 2018.

„Ungaria reîncepe propaganda împotriva României. Transilvănenii n-ar fi dorit Unirea din 1918”, titreaza de asemenea si Romania Libera.

Academia Româna avertizeaza: „Ungaria reincepe propaganda impotriva României”

Avertismentul lansat de catre academicienii români miercuri la Bucuresti in cadrul unei conferinte denumite „Războiul informațional, sub lupă”, vine sa confirme ceea ce multi dintre noi oricum stiam si simteam destul de bine: se inteteste de ceva vreme propaganda antiromaneasca pe filiera filomaghiara, atat in tara cat si in strainatate.

Ceea ce le scapa din pacate multora dintre romani, este fenomenul propagandei maghiare impotriva Romaniei din disapora, acolo unde sunt cateva importante comunitati maghiare care au castigat destul de multa influenta pe langa cancelariile si mediile academice ale unor mari puteri mondiale.

Academicianul Ioan Aurel Pop a facut de asemenea niste dezvaluiri uluitoare:

[quote style=”4″ author=”Ioan Aurel Pop,”]„In limba maghiara și in limbi de circulație internaționala, nu și in limba romana, se distribuie informații care pregatesc opinia publica pentru ceea ce va urma. Opinia publica anglofona și hispanofona va afla ca istoria romanilor este istorie recenta, ca romanii fac parte dintre popoarele fara istorie, ca termenul de valah nu este sinonim cu cel de roman – idee prezenta de altfel și in Serbia, ca Ardealul nu este Romania – pentru ca face parte din Romania de mai puțin de 100 de ani și are legaturi istorice cu Ungaria decat cu Romania, ca ungurii sunt civilizatorii bazinului carpatic. Pe Iancu de Hunedoara l-ar fi chemat de fapt Ioan de Hunedoara pentru ca de fapt il chema Ianoș, iar transilvanenii n-ar fi dorit Unirea iar aceasta s-ar fi facut peste capul lor”[/quote]

Nota noastra: Dar cand a oprit vreodata Ungaria propaganda antiromaneasca? Chiar daca poate uneori a parut ca a mai luat putin piciorul de pe acceleratie, propaganda hungarismului a demonstrat mai mereu ca esenta hungarismului este antiromanismul.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

7 zile ago