La Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca: majoritatea maghiara din Consiliul Local a refuzat sa i se acorde premiul Pro Urbe unui român, potrivit mesageruldecovasna.ro.
Poate vor fi multi cei care se vor repezi pentru a nu stiu a cata oara sa spuna ca aceasta este o stire menita sa incite si mai mult spiritele sau ca e o informatie bombastica, cu scopul de a capta atentia; este departe de noi acest gand.
Suntem de ani buni asaltati parca de o mana nevazuta, dar resimtita din plin de catre aproape toti romanii, care ne indeamna la toleranta, atat prin intermediul mass media, prin sistemul de educatie de stat, al institutiilor statului roman si al multor alte mijloace de propaganda. Insa toleranta aceasta pe care Sistemul ne impune imperativ s-o acceptam, aproape niciodata nu este biunivoca. Cu unele mici exceptii, inapoi nu prea ni se raspunde chiar atat de des cu aceeasi toleranta, ba in unele cazuri tolerantei noastre i se intoarce un sovinism abject.
La Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca: majoritatea maghiara din Consiliul Local a refuzat sa i se acorde premiul Pro Urbe unui român
Cu foarte mici exceptii (n.r. care merita toate laudele in aceste cazuri) de la regula, in comunitatile in care romanii sunt minoritari, functioneaza aproape exclusiv asa numita “dictatura a minoritatii majoritare”.
Nu este astfel de mirare ca din cauza acestor practici, dupa ce s-a ajuns la cel de-al patrulea an consecutiv in care majoritatea maghiara din Consiliul Local de la Sfântu Gheorghe refuza sa i se acorde premiul Pro Urbe unui roman, spiritele s-au incins puternic, iar cele doua comunitati, romana si maghiara, au ajuns sa se acuze reciproc de lipsa de toleranta fata de conlocuitorii sai de cealalta etnie.
Consiliera PSD Rodica Pârvan a contestat decizia luata de catre majoritatea UMDR din Consiliul Local de la Sfântu Gheorghe prin care a fost acordat premiul Pro Urbe lui Dancs Arpad, considerand ca atitudinea majoritatii maghiare din consiliu este discriminatorie si ca in aceste conditii “o sa vina randul romanilor la acest premiu la Pastele cailor”.
Rodica Pârvan a mai tinut de asemenea sa precizeze ca nu are nimic impotriva persoanei nominalizate, ci impotriva principiului prin care majoritatea maghiara deja face o “traditie” din acordarea acestui premiu exclusiv numai in sanul propriei comunitati.
Asadar, la Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca…
Sursa: Glasul.info
- 8 Iulie 1481 – Bătălia de la Râmnic, în care voievodul Moldovei, Ştefan cel Mare, înfrânge oastea munteano-turcă - 8 iulie 2025
- 7 iulie 1601 – Pornind din Debreţin, oastea lui Mihai Viteazul împreună cu cei 800 de soldaţi lui Mihalcea, trece prin Carei, după care îşi stabileşte tabăra la 7 iulie 1601 la Moftin - 7 iulie 2025
- 5 Iulie 1484 – începea Bătălia pentru cetatea Chilia. În vara anului 1484 otomanii au atacat cetatea-port Chilia în vederea extinderii ariei de dominație turcească în nordul Dunării de Jos - 5 iulie 2025