La Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca: majoritatea maghiara din Consiliul Local a refuzat sa i se acorde premiul Pro Urbe unui român

La Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca: majoritatea maghiara din Consiliul Local a refuzat sa i se acorde premiul Pro Urbe unui român, potrivit mesageruldecovasna.ro.

Poate vor fi multi cei care se vor repezi pentru a nu stiu a cata oara sa spuna ca aceasta este o stire menita sa incite si mai mult spiritele sau ca e o informatie bombastica, cu scopul de a capta atentia; este departe de noi acest gand.

Suntem de ani buni asaltati parca de o mana nevazuta, dar resimtita din plin de catre aproape toti romanii, care ne indeamna la toleranta, atat prin intermediul mass media, prin sistemul de educatie de stat, al institutiilor statului roman si al multor alte mijloace de propaganda. Insa toleranta aceasta pe care Sistemul ne impune imperativ s-o acceptam, aproape niciodata nu este biunivoca. Cu unele mici exceptii, inapoi nu prea ni se raspunde chiar atat de des cu aceeasi toleranta, ba in unele cazuri tolerantei noastre i se intoarce un sovinism abject.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

La Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca: majoritatea maghiara din Consiliul Local a refuzat sa i se acorde premiul Pro Urbe unui român

Cu foarte mici exceptii (n.r. care merita toate laudele in aceste cazuri) de la regula, in comunitatile in care romanii sunt minoritari, functioneaza aproape exclusiv asa numita “dictatura a minoritatii majoritare”.

Nu este astfel de mirare ca din cauza acestor practici, dupa ce s-a ajuns la cel de-al patrulea an consecutiv in care majoritatea maghiara din Consiliul Local de la Sfântu Gheorghe refuza sa i se acorde premiul Pro Urbe unui roman, spiritele s-au incins puternic, iar cele doua comunitati, romana si maghiara, au ajuns sa se acuze reciproc de lipsa de toleranta fata de conlocuitorii sai de cealalta etnie.

Consiliera PSD Rodica Pârvan a contestat decizia luata de catre majoritatea UMDR din Consiliul Local de la Sfântu Gheorghe prin care a fost acordat premiul Pro Urbe lui Dancs Arpad, considerand ca atitudinea majoritatii maghiare din consiliu este discriminatorie si ca in aceste conditii “o sa vina randul romanilor la acest premiu la Pastele cailor”.

Rodica Pârvan a mai tinut de asemenea sa precizeze ca nu are nimic impotriva persoanei nominalizate, ci impotriva principiului prin care majoritatea maghiara deja face o “traditie” din acordarea acestui premiu exclusiv numai in sanul propriei comunitati.

Asadar, la Sfântu Gheorghe toleranta nu este aproape niciodata biunivoca…

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

ROMÂNII-UN POPOR DE BLAJINI

sâm apr. 29 , 2017
ROMÂNII-UN POPOR DE BLAJINI Poporul român, în excelența sa este un popor de „blajini” popor fiu al înaintașilor pelasgo-geto-daci! Am primit întotdeauna cu brațele deschise, pe orișicine! Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo. Acești „orșicine” s-au dovedit a fi cu toții niște […]
Credinţe şi superstiţii ale poporului român de Florii

Poate vă place și:

libris.ro