Antiromanism

Ion Coja: „Mi s-a făcut rușine de mine, cât de ușor m-am lăsat păcălit de propaganda anti-Ceaușescu care a fost în fapt o propagandă anti-românească!”

Ion Coja: „Mi s-a făcut rușine de mine, cât de ușor m-am lăsat păcălit de propaganda anti-Ceaușescu care a fost în fapt o propagandă anti-românească!”

Setea de informatie si de libertate a romanilor, a facut ca in timpul regimului comunist din Romania romanii sa stea cu urechile lipite de radio-urile la care ascultau de cele mai multe ori in secret Radio Europa Libera.

Din cauza cenzurii existente in acele vremuri in Romania, de cele mai multe ori, romanii inclinau sa creada mai curand cele spuse la Europa Libera decat orice alta informatie oficiala care circula pe canalele media romanesti.

Ion Coja: „Mi s-a făcut rușine de mine, cât de ușor m-am lăsat păcălit de propaganda anti-Ceaușescu care a fost în fapt o propagandă anti-românească!”

Abia dupa ani buni de la lovitura de stat din 1989 s-au prezentat dovezi care ne arata ca in unele cazuri la Europa Libera exista o propaganda mai parsiva si mai gretoasa decat cea a national-comunismului din timpul raposatului impuscat la Targoviste.

Rand pe rand, sunt deja tot mai multe voci din Romania care isi fac „mea culpa” pentru ca au crezut toata propaganda antiromaneasca de factura neomarxista de la Europa Libera!

Spre surprinderea noastra, una dintre aceste voci este si cea a profesorului Ion Coja, care dupa o experienta personala s-a convins si el despre cat de mizerabila era propaganda celor de la Europa Libera pentru care scopul era mai important decat mijloacele:

[quote style=”4″ author=”Ion Coja”]La Galati trebuia sa te inscrii ca sa cumperi fier beton dupa 2 ani! Nu ramanea nimic pe stoc! Asta in timp ce la Europa Libera se spunea ca Combinatul lucreaza in pierdere! (…) Crimele din vremea lui Ceaușescu? Și eu am crezut ce latrau derbedeii de la EL (n.r. Europa Libera) și n-am putut sa-i iert lui Ceaușescu ca oamenii lui il omorisera pe Constantin Dobre! Iar cand am aflat adevarul despre bietul Dobre, și dupa ce am stat de vorba chiar cu dl Dobre, mi s-a facut rușine de mine, cat de ușor m-am lasat pacalit de propaganda anti-Ceaușescu care a fost in fapt o propaganda anti-romaneasca![/quote]

Nota noastra: multe dintre dosarele vechi legate de Europa Libera sunt pastrate chiar si astazi clasificate drept „secrete de stat”. Cu toate acestea,  marturii si dezvaluiri ale unor persoane incep sa se adune si sa construiasca imaginea unei oribile conspiratii si propagande antiromanesti care isi avea cuibul in sediul „Europei Libere”.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

34 de minute ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago