Specialiști în intrigi și lovituri pe la spate, politicienii unguri încearca azi din nou să facă istorie folosind minciuna și trădarea ca armă preferată în ultimii 500 de ani

Specialiști în intrigi și lovituri pe la spate, politicienii unguri încearca azi din nou să facă istorie folosind minciuna și trădarea ca armă preferată în ultimii 500 de ani

„Înfrangerea Franței în 1870-71 a fost cea mai traumatizantă înfrângere din istoria Franței!” Ce amestec a avut Budapesta?

Intr-un recent comentariu facut de excelentul nostru colaborator care semneaza SURENA, se spune ca „Infrangerea Franței in 1870-1871, poate cea mai traumatizanta infrangere din istoria Franței, are mai multe cauze: militare, economice, politice etc.”

Cand m-am documentat pentru cartea Transilvania Invincibile Argumentum am gasit urmatoarea informație:

Austria avea o ințelegere cu Franța sa se ajute intre ele daca Germania / Prusia ar agresa-o pe una dintre ele. Cand s-au tras sforile pentru instaurarea dualismului austro-ungar, Bismarck a avut un rol important, sprijinind interesele zanatece ale Budapestei. A avut și o ințelegere secreta cu liderii maghiari, cu Gyula Andrassy in mod deosebit, prin care s-a asigurat ca Austria nu va interveni intr-un eventual razboi dintre Prusia și Franța! Razboi pe care cancelarul prusac il pregatea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Cu alte cuvinte, Viena nu a sarit in ajutorul Parisului așa cum se angajase, iar acest act de tradare propriu zisa a fost savarșit prin intrigile lui Andrassy in interiorul guvernului imperial de la Viena…

Nu mai țin minte la ce autor am gasit aceasta informație pe care am și folosit-o in carte.

Daca lucrurile chiar așa stau, e bine sa subliniem cui se datoreaza infrangerea Franței. Prusia a atacat Franța fiind asigurata ca Austria nu va interveni. In felul acesta s-a platit Andrassy pentru sprijinul dat de Bismarck la nașterea „compromisului” austro-ungar, mișcare politica sinucigașa pentru austrieci. Cu consecințe grave pentru stabilitatea politica a Europei!

Specialisti in intrigi si lovituri pe la spate, politicienii unguri incearca azi din nou sa faca istorie folosind minciuna si tradarea ca arma preferata in ultimii 500 de ani

Azi, cand ungurii s-au decis sa atace in mod oficial deciziile luate la Trianon și cand iși vor intensifica propaganda anti-romaneasca pe la toate cancelariile din lume, macar la Paris și pentru publicul francez este cazul sa rememoram cum au ajuns francezii sa piarda razboiul și sa intre intr-o epoca noua a decadenței lor. Propun așadar sa-i ajutam pe francezi sa-și cunoasca istoria, sa afle ce datorii de recunoștința au fața de Budapesta.

Specialiști in intrigi și lovituri pe la spate, politicienii unguri incearca azi din nou sa faca istorie folosind minciuna și tradarea ca arma preferata in ultimii 500 de ani.

De data aceasta, pentru viitorul cel mai apropiat, Ungaria umbla dupa sprijinul Moscovei. S-ar parea ca deja conteaza pe acest sprijin. Ca și pe ajutorul dat de politicienii imbecili sau tradatori care ne conduc dupa 1990.

Macar sprijinul Franței sa-l piarda! Sprijin pe care l-au avut de la Mitterand…

Ion Coja

Sursa: ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Cum au ratat romanii oportunitatea apropierii fata de secui

mar mai 2 , 2017
Cum au ratat romanii oportunitatea apropierii fata de secui? De-a lungul istoriei, secuii ne-au fost noua romanilor mai degraba aliati impotriva Regatului Ungariei, sau impotriva altor invadatori care doreau sa supuna pamanturile Transilvaniei, decat sa ne fie dusmani cu care sa fi dus batalii de amploare. Neam mandru si aprig, […]
Cum au ratat romanii oportunitatea apropierii fata de secui

Poate vă place și:

libris.ro