Republica Moldova

Prin ce contorsionare a logicii ai putea oare sa spui ca Moldova de pe malul drept al Prutului este Romania, iar Moldova de pe malul stang nu mai este Romania?

Prin ce contorsionare a logicii ai putea oare sa spui ca Moldova de pe malul drept al Prutului este Romania, iar Moldova de pe malul stang nu mai este Romania?

Aceasta este logica pro-rusilor si moldovenistilor din gubernia Basarabiei. Glasul pamantului si al sangelui este insa mai puternic decat orice propaganda de pe aceasta lume, iar fratii vor fi frati indiferent de ce le-ar spune cineva din afara familiei lor. Intr-o zi din viitorul mai mult sau mai putin apropiat, Basarabia, acest copil pierdut pentru inca o data de Romania, se va intoarce candva ACASA.

Sunt mult mai numeroase argumentele care ne indreptatesc sa spunem ca Basarabia este Romania, iar romanii basarabeni sunt fratii nostri de care ne desparte doar o apa curgatoare si capriciile istoriei, dar mai cu seama opozitia unora care nu vor sa priceapa ca in cele din urma pana si cel mai instrainat dintre copiii unei natiuni tinde intr-un sfarsit sa se intoarca la vatra stramoseasca. 

Prin ce contorsionare a logicii ai putea oare sa spui ca Moldova de pe malul drept al Prutului este Romania, iar Moldova de pe malul stang nu mai este Romania?

Este in firea lucrurilor ca o natiune sa-si doreasca sa fie intreaga si sa traiasca sub acelasi cer, neingradita de invadatori sau diversi autointitulati stapani care sa-i impuna sa-si schimbe limba, obiceiurile, portul, religia, viziunile culturale si spirituale, etc.

In pragul sarbatoririi centenarului Unirii tuturor romanilor intr-un stat unitar national, unire infaptuita in decembrie 1918, ne regasim aproape fix in situatia din urma cu o suta de ani, depunand eforturi pentru readucerea acasa a Basarabiei si a restului de teritorii rapite samavolnic din trupul Tarii Mama.

Nu putem decat spera ca in viitorul apropiat acest deziderat al tuturor romanilor se va materializa, iar Chisinaul va redeveni unul dintre importantele centre culturale si spirituale ale romanismului, asa cum a fost el in vremea sa de glorie, din perioada interbelica a Romaniei Mari.

Glasul.info

[info]Basarabia si destinul ei secret. Marturii si documente istorice[/info]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

7 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago