Știri

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Printre atatea stiri care prezinta intr-un mod nu prea placut situatia din zona locuita in majoritate de catre comunitatea maghiara din Romania, iata ca isi face loc si o veste imbucuratoare: 30 de copii din judetul Harghita au vizitat Televiziunea Română. Acestia sunt elevi de gimnaziu si de liceu, premianti la limba română ai concursului “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”.

Este cu atat mai remarcabil ceea ce au realizat acesti copii maghiari, pentru ca toti sunt elevi inscrisi la scoli cu predare numai in limba maghiara.

Performantă remarcabilă: elevi maghiari, premianti la Limba română

Initiatorii si organizatorii concursului  “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” isi propun astfel sa-i incurajeze pe elevii maghiari ce vorbesc atat la scoala cat si in mediul familial numai limba materna sa invete si limba statului roman, pentru a le oferi orizonturi mai largi si oportunitati mai bune pentru a-si continua studiile sau a-si gasi mai usor de munca.

Concursul acesta destinat copiilor de etnie maghiara se afla deja la cea de-a 15-a sa editie, iar faptul imbucurator este ca numarul participantilor creste de la un an la altul. In acest an au participat 200 de concurenti, iar castigatorii au fost premiati cu carti in cadrul unei festivitati ce a avut loc la guvern.

Cu aceasta ocazie, elevii maghiari au avut prilejul sa poata vizita atat sediul Televiziunii Române, cat si alte locuri interesante din capitala României.

Surse/Referinte: stiri.tvr.ro

[info]Dictionar economic roman-maghiar[/info]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

14 ore ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

2 zile ago

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

3 zile ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

4 zile ago

Experimentul Pitești – realitate ocultată, suferință uitată

Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…

4 zile ago