UDMR

Tupeu porcesc din partea UDMR-istului Kelemen Hunor: „O mie de ani in Ardeal, o suta in Romania. Nu vrem sa sarbatorim centenarul”

Tupeu porcesc din partea UDMR-istului Kelemen Hunor: „O mie de ani in Ardeal, o suta in Romania. Nu vrem sa sarbatorim centenarul”

Unii dintre liderii UMDR nu se sfiesc sa declare cu un tupeu de-a dreptul porcesc ca le displace faptul ca romanii sarbatoresc 100 de ani de la Marea Unire. Este o atitudine antiromaneasca fatisa, in care un politician care a ocupat de-a lungul timpului unele dintre cele mai inalte functii in statul roman se manifesta intr-un mod dezgustator impotriva ordinii constitutionale.

V-ati putea cumva imagina viceversa? Un roman din Ungaria care sa faca declaratii publice impotriva valorilor nationale si identitare ale ungurilor?

Tupeu porcesc din partea UDMR-istului Kelemen Hunor: „O mie de ani in Ardeal, o suta in Romania. Nu vrem sa sarbatorim centenarul”

„Românii trebuie să accepte că noi nici nu stim cum și nici nu vrem să sărbătorim ce s-a intamplat in 1918. Trebuie sa existe intelegere si respect reciproce. Adesea mă tem că din cauza faptului că în România nu prea avem ce rezultate să prezentăm în anul centenarului, acest an va fi trecut cu un naționalism de prost gust. În acealași timp, noi pregătim publicații prin care vrem sa arătăm cu ce am contribuit noi, ce am făcut, cu ce am contribuit în ultimii 100 de ani în evolutia Ardealului, a României, în toate domeniile suntem creatori de valori pe care dorim să le prezentăm. Titlul acestui set de publicații este O mie de ani in Ardeal, o sută în România„, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor intr-un interviu acordat publicatiei de limba maghiara Szabadsag.ro citat de alba24.ro

Nota noastra: De toata aceasta situatie si de numeroasele acte de leznatiune comise de unii dintre membrii extremisti si iredentisti din UMDR sunt mai degraba vinovati politicienii imbecili „romani”, care au propulsat mereu aceasta formatiune politica ilegala, constituita pe criterii etnice, in unele dintre cele mai inalte functii si pozitii ale statului roman, acordandu-le astfel niste nesperate unelte extrem de puternice pentru a sapa constant la temelia statului unitar national roman, actionand neincetat impotriva ordinii constitutionale chiar de la interiorul aparatului de stat. 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

26 de minute ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

4 ore ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

5 ore ago

17 Mai 1919 – Teodor Pirici, olteanul care a eliberat Aradul

La data de 17 mai 1919, locuitorii Aradului întâmpinau cu multă lumină în ochi și căldură…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații muzeelor din Nordul Moldovei sunt hotărâți să boicoteze anul acesta…

o zi ago