Paula Rusu puternic dezamagita dupa ce a experimentat multiculturalismul cu niste chiriasi refugiati sirieni: “Nu cred in alta solutie decat aceea in care fiecare poate sa-si implineasca viata acolo unde ii sunt radacinile”
Jurnalista Paula Rusu a povestit pe o retea de socializare experienta sa nu prea fericita cu o familie de refugiati sirieni careia i-a inchiriat o casa. Fosta prezentatoare si realizatoare de stiri de la unele dintre cele mai importante posturi de televiziune din Romania considera ca din punct de vedere cultural noi europenii pe de o parte, si de cealata parte refugiatii si imigrantii care au luat cu asalt Europa “suntem precum apa si uleiul”.
“Am avut niste chiriasi sirieni, el a facut scoala in Romania si a ramas pe aici. Profund marcat de razboiul din Siria. Avea o sotie draguta ce nu vorbea deloc cu alti barbati si doua fetite la fel de dragute. N-am avut probleme cu ei (cel putin asa am crezut) pana cand au inceput sa ma tot amane cu platile. In fine, am intrerupt contractul fiindca nu ne mai intelegeam. Desi am fost in fiecare luna pe la ei si casa parea bine intretinuta, cand au plecat de tot, dupa 8 luni, am ramas cu gura cascata.
Mobilierul din bucatarie era atat de stricat: balamale, blatul de la bucatarie era umflat de cata apa a curs pe el (cred ca l-au spalat cu hidrantul, ca blatul e facut special ca sa reziste la apa); robinetele din ambele bai erau stricate, prizele iesite din pereti, doua lustre sparte, o bucata de parchet lipsa, iar intr-una din camere aveam abtibilduri lipite pe pereti pana sus. Am fost nevoiti sa zugravim, sa schimbam mobila din bucatarie si sa reparam instalatiile saniare.
Ce vreau sa spun: sotia nu vorbea romaneste. Fetitele, una de 8 si una de 6 ani mergeau la gradinita respectiv scoala siriana, unde merg majoritatea copiilor sirieni din Romania. Nici ele nu vorbesc romaneste. Asadar integrarea e doar o teorie, nicidecum o practica.“, a scris pe contul sau de Facebook jurnalista Paula Rusu
Paula Rusu puternic dezamagita dupa ce a experimentat multiculturalismul cu niste chiriasi refugiati sirieni: “Nu cred in alta solutie decat aceea in care fiecare poate sa-si implineasca viata acolo unde ii sunt radacinile”
“Care e concluzia?
Cred sincer ca oprirea exodului se poate numai cu oprirea razboiului. Nu cred ca oamenii astia pleaca pribegi in lume de bine, asa cum nu cred ca isi vor gasi binele in Europa. Nu vorbesc despre teroristi ci despre incapacitatea adaptarii la norme sociale altele decat cele pe care le cunosc.
Nu cred ca abolirea simbolurilor Craciunului ii face fericiti pe musulmanii din Occident, dar cred ca ii nemultumeste pe buna dreptate pe crestinii care le-au oferit adapost.
Cred ca orice manifestare ostila nu trebuie indreptata impotriva civililor pribegi ci impotriva celor care intretin razboiul. Nu cred in alta solutie decat aceea in care fiecare poate sa-si implineasca viata acolo unde ii sunt radacinile.
Cultural suntem precum apa si uleiul, drept dovada comunitatile musulmane care s-au ghetoizat (poate inventez cuvinte, nu stiu) in lumea crestina, in loc sa se integreze, iar consecintele sunt dureroase.”, a mai adaugat jurnalista
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.