Istoria românilor nu este uitata la Chisinau: a fost inaugurata o pictura murala inspirata din istoria Daciei

Istoria românilor nu este uitata la Chisinau: a fost inaugurata o pictura murala inspirata din istoria Daciei.

Duminica, 27 august 2017, a avut loc inaugurarea unei impresionante picturi murale de pe fatada unei cladiri amplasate pe bulevardul Decebal nr. 3 din Chisinau, infatisand o scena inspirata din istoria Daciei.

Sub chipul lui Decebal sunt reprezentati trei razboinici daci, dintre care unul tine cu mandrie stindardul de lupta dacic (n.r. draco sau dracon).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
[info]Avem cea mai bună energie pentru tine.Alege pachete de energie 100% verde cu beneficii incluse[/info]

Istoria românilor nu este uitata la Chisinau: a fost inaugurata o pictura murala inspirata din istoria Daciei

Constatand cu cata bucurie a fost intampinat acest eveniment, putem concluziona ca locuitorii din Chisinau sunt mandri de mostenirea lor culturala si de originile stramosilor lor, acordand o importanta deosebita picturii murale inspirate din istoria Daciei.

Daca pentru romanii din dreapta Prutului personalitatea lui Decebal este un reper istoric de maxima importanta atunci cand se face referinta la etnogeneza poporului roman, iata ca si pentru romanii basarabeni din stanga Prutului figura lui Decebal este una de o importanta deosebita si astfel i se acorda o atentie si un interes pe masura.

„… cel mai frumos eveniment de azi, 27 august 2017, inaugurarea picturii murale pe bd. Decebal nr. 3, pe lângă confortul urban creat, avem o pagină de istorie deschisă cu marele rege al Daciei – DECEBAL . Tot respectul pentru Radu Dumbravă, Zucker Victor și Aftenev Sergiu.”, au scris cei de la Știri pentru Tine intr-o postare de pe Odnoklassniki 

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească

mar aug. 29 , 2017
Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească, cu oameni harnici, inimoşi ce-şi păstrează cu sfinţenie obiceiurile şi tradiţiile milenare, portul naţional, limba maternă – valori ce ne definesc ca neam pe aceste plaiuri mioritice. Tradiţional majoritatea sărbătorilor româneşti sunt legate de […]
Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească, Foto: ZorileBucovinei.com

Poate vă place și:

libris.ro