Klaus Iohannis: „În România avem…

"Iohannis: „În Român…

Ce au fost și pentru ce erau pre…

Divizia Secuiască&nb…

O acuzație care ar distruge-o pe…

"Istoricul Marius Op…

Comemorarea unui erou care s-a j…

„Colonelul Paulian …

Demisii în lanț de la GDS din ca…

După ce fostul dețin…

Daniel Morar nu vrea în aceeași …

Unul dintre judecăto…

Politica lui Andrei Caramitru: "…

Tragedia unui copil …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească

Print Friendly, PDF & Email

Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească

Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească, cu oameni harnici, inimoşi ce-şi păstrează cu sfinţenie obiceiurile şi tradiţiile milenare, portul naţional, limba maternă – valori ce ne definesc ca neam pe aceste plaiuri mioritice. Tradiţional majoritatea sărbătorilor româneşti sunt legate de praznicele religioase, pe care localnicii le venerează şi le păstrează nealterate, transmiţându-le  generaţiilor următoare.

Şi sărbătoarea religioasă a Adormirii Maicii Domnului la Pătrăuţi a avut o dublă semnificaţie – cea de praznic creştin ortodox ce s-a început dimineaţa cu Sfânta Liturghie, ţinută de parohul Dumitru Gavriloaie, protoiereu mitrofor, şi de alte feţe bisericeşti din raion, iar apoi a continuat sub cer liber pe scena improvizată din preajma stadionului satului cu sărbătoarea laică a pătrăucenilor ce a  decurs sub laitmotivul „Pătrăuţii de Jos – tu eşti leagănul meu”, organizată de Căminul Cultural (directoare Larisa Popesc-Kedyk), cu sprijinul primarului Gheorghe Fedorean, care întotdeauna e alături de consăteni, de lucrătorii culturii.

Avem cea mai bună energie pentru tine.Alege pachete de energie 100% verde cu beneficii incluse

Pătrăuţii de Jos este o străveche vatră românească

Ambele manifestări au fost onorate de prezenţa distinsului domn Edmond Neagoe, consul la misiunea diplomatică română din Cernăuţi. Prezent la slujba divină, dl Edmond Neagoe  i-a îndrumat pe mireni să urmeze „îndemnurile preacucernicilor părinţi spre revelaţia creştină, deoarece Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului trimit anumite gânduri şi semnale celor ce ştiu să-i urmeze, să proslăvească numele şi creaţia lor”.

Exprimându-şi încrederea că „această comoară şi minune se va păstra atâta timp cât se va păstra credinţa strămoşească”, diplomatul român a elogiat activitatea corului bisericesc şi a corului preoţilor din raion ce au interpretat diverse cântece patriotice şi populare. La hramul satului, înmânând un coş de flori doamnei Larisa Popescu-Kedyk pentru munca în domeniul culturii în decursul a peste 30 de ani, Edmond Neagoe i-a felicitat pe pătrăuceni cu ocazia hramului satului din partea Guvernului Român şi a conducerii Consulatului General al României la Cernăuţi, dorindu-le ca localitatea lor să dăinuie cât va dăinui lumea, să se menţină şi să se dezvolte.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com


Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri