Avram Iancu

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Editia din acest an a Zilelor Iancului nu a trezit interesul satenilor. Au fost mai multi participantii veniti din afara localitatii. Datorită prezentei prim-vicepresedintelui Asociatiei fostilor refugiati si expulzati in urma Dictatului de la Viena, Florin Gădac, în acest an a fost posibilă premierea decentă a celui mai în vârstă refugiat, Toader Gheorghe, noteaza pagina de Facebook a buletindecarei.ro.

Zilele Iancului au debutat in acest an duminca, pe 27 august, în satul Ianculeşti. Participarea a fost modesta din punctul de vedere al asistentei si participarii, fara prea multi localnici, manifestarile debutand cu intonarea imnului national si oficierea unui serviciu religios de catre cei doi preoti din localitate.

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Primarul Kovacs nu a avut nici el o alocutiune prea mobilizatoare, astfel ca se explica pe undeva de unde si prezenta atat de modesta la un asemenea eveniment care altadata strangea toata suflarea satului.

,,Fiecare avem în viaţă probleme personale dar să ne mulţumim cu ce avem  că dacă ne tot văicărim nu vom fi fericiţi. Foarte mulţi români pleacă din ţară…Noi încercăm să vă facem drumuri, capelă mortuară, reabilitare ( de fapt demolare – n.r.) şcoală dar dacă nu vă simţiţi bineacasă degeaba facem infrastructura…tinerii au dreptul la locuri ieftine de casă …,,, a rostit primarul Kovacs potrivit buletindecarei.ro

O alocutiune emotionanta a fost insa rostita de catre doamna Cecilia Marinescu din partea prefecturii, iar din partea Consiliului Judeţean, o alocutiune a domnului Ciprian Ardelean. 

Domnul Mircea Dobra a fost reprezentatul Societatii cultural patriotice Avram Iancu, iar din partea parlamentarilor sătmăreni a vorbit  fostul ministru Gabriel Leş. A.

S-au depus coroane din partea mai multor institutii si asociatii, respectiv din partea Prefecturii, a Primariei Carei, a Societatii cultural patriotice Avram Iancu, din partea Unirea 2009 Carei, a Asociaţiei foştilor Refugiaţi filiala Carei, a Consiliului Judeţean, si a formatiunilor politice PSD si ALDE din Carei.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

2 ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

8 ore ago

14 Mai 1917 – A fost spânzurat de către unguri sublocotenentul Emil Rebreanu pentru că a vrut să treacă în rândul Armatei Române să lupte pentru întregirea neamului

Emil Rebreanu, fratele scriitorului român Liviu Rebreanu, a fost un ofițer român în armata austro-ungară,…

10 ore ago

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

21 de ore ago

13 mai 1879 – Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata Buzău – Mărășești

13 mai 1879 - Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata…

24 de ore ago

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

o zi ago