Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Editia din acest an a Zilelor Iancului nu a trezit interesul satenilor. Au fost mai multi participantii veniti din afara localitatii. Datorită prezentei prim-vicepresedintelui Asociatiei fostilor refugiati si expulzati in urma Dictatului de la Viena, Florin Gădac, în acest an a fost posibilă premierea decentă a celui mai în vârstă refugiat, Toader Gheorghe, noteaza pagina de Facebook a buletindecarei.ro.

Zilele Iancului au debutat in acest an duminca, pe 27 august, în satul Ianculeşti. Participarea a fost modesta din punctul de vedere al asistentei si participarii, fara prea multi localnici, manifestarile debutand cu intonarea imnului national si oficierea unui serviciu religios de catre cei doi preoti din localitate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Primarul Kovacs nu a avut nici el o alocutiune prea mobilizatoare, astfel ca se explica pe undeva de unde si prezenta atat de modesta la un asemenea eveniment care altadata strangea toata suflarea satului.

,,Fiecare avem în viaţă probleme personale dar să ne mulţumim cu ce avem  că dacă ne tot văicărim nu vom fi fericiţi. Foarte mulţi români pleacă din ţară…Noi încercăm să vă facem drumuri, capelă mortuară, reabilitare ( de fapt demolare – n.r.) şcoală dar dacă nu vă simţiţi bineacasă degeaba facem infrastructura…tinerii au dreptul la locuri ieftine de casă …,,, a rostit primarul Kovacs potrivit buletindecarei.ro

O alocutiune emotionanta a fost insa rostita de catre doamna Cecilia Marinescu din partea prefecturii, iar din partea Consiliului Judeţean, o alocutiune a domnului Ciprian Ardelean. 

Domnul Mircea Dobra a fost reprezentatul Societatii cultural patriotice Avram Iancu, iar din partea parlamentarilor sătmăreni a vorbit  fostul ministru Gabriel Leş. A.

S-au depus coroane din partea mai multor institutii si asociatii, respectiv din partea Prefecturii, a Primariei Carei, a Societatii cultural patriotice Avram Iancu, din partea Unirea 2009 Carei, a Asociaţiei foştilor Refugiaţi filiala Carei, a Consiliului Judeţean, si a formatiunilor politice PSD si ALDE din Carei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Arta războiului modern: pentru a distruge un popor, cea mai eficientă metodă este tactica războiului subliminal

mie aug. 30 , 2017
Arta războiului modern: pentru a distruge un popor, cea mai eficientă metodă este tactica războiului subliminal. Arta războiului modern Pentru a distruge un popor, cea mai eficientă metodă este tactica războiului subliminal: nu necesită forță și tehnică militară, nu implică riscuri economice este un război subteran, de pervertire a conștiinței […]
Arta războiului modern: pentru a distruge un popor, cea mai eficientă metodă este tactica războiului subliminal

Poate vă place și:

libris.ro