RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Editia din acest an a Zilelor Iancului nu a trezit interesul satenilor. Au fost mai multi participantii veniti din afara localitatii. Datorită prezentei prim-vicepresedintelui Asociatiei fostilor refugiati si expulzati in urma Dictatului de la Viena, Florin Gădac, în acest an a fost posibilă premierea decentă a celui mai în vârstă refugiat, Toader Gheorghe, noteaza pagina de Facebook a buletindecarei.ro.

Zilele Iancului au debutat in acest an duminca, pe 27 august, în satul Ianculeşti. Participarea a fost modesta din punctul de vedere al asistentei si participarii, fara prea multi localnici, manifestarile debutand cu intonarea imnului national si oficierea unui serviciu religios de catre cei doi preoti din localitate.

Zilele Iancului 2017 la Ianculesti

Primarul Kovacs nu a avut nici el o alocutiune prea mobilizatoare, astfel ca se explica pe undeva de unde si prezenta atat de modesta la un asemenea eveniment care altadata strangea toata suflarea satului.

apiland.ro

,,Fiecare avem în viaţă probleme personale dar să ne mulţumim cu ce avem  că dacă ne tot văicărim nu vom fi fericiţi. Foarte mulţi români pleacă din ţară…Noi încercăm să vă facem drumuri, capelă mortuară, reabilitare ( de fapt demolare – n.r.) şcoală dar dacă nu vă simţiţi bineacasă degeaba facem infrastructura…tinerii au dreptul la locuri ieftine de casă …,,, a rostit primarul Kovacs potrivit buletindecarei.ro

O alocutiune emotionanta a fost insa rostita de catre doamna Cecilia Marinescu din partea prefecturii, iar din partea Consiliului Judeţean, o alocutiune a domnului Ciprian Ardelean. 

Domnul Mircea Dobra a fost reprezentatul Societatii cultural patriotice Avram Iancu, iar din partea parlamentarilor sătmăreni a vorbit  fostul ministru Gabriel Leş. A.

S-au depus coroane din partea mai multor institutii si asociatii, respectiv din partea Prefecturii, a Primariei Carei, a Societatii cultural patriotice Avram Iancu, din partea Unirea 2009 Carei, a Asociaţiei foştilor Refugiaţi filiala Carei, a Consiliului Judeţean, si a formatiunilor politice PSD si ALDE din Carei.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]