libris.ro

Surprinzator! Un deputat român cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și UE!

Surprinzator! Un deputat român cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și UE!

Surprinzator! Un deputat român cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și UE!

Deputatul Răzvan Rotaru (Grup PSD): „Voi cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și U.E. dacă nu se revine asupra Legii Educației adoptată de Parlamentul de la Kiev” .

Parlamentarul PSD Răzvan Rotaru, membru în Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților, a declarat vineri, 15 septembrie, că va solicita Guvernului României să susțină la Bruxelles încetarea acordului de asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina, în cazul în care țara vecină nu va respecta standardele europene, a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Voi cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și Uniunea Europeană dacă nu se revine asupra Legii Educației adoptată de Parlamentul de la Kiev. Le reamintesc partenerilor noștri ucraineni că România a fost primul stat membru al Uniunii Europene care a ratificat această convenție care cuprinde o componentă politică și una economică. Ca membru al Parlamentului României nu accept situația în care copiii celor câteva sute de mii de cetățeni, etnici români, să nu mai aibă dreptul să studieze în limba maternă în cele 63 de unități de învățământ care se află în prezent pe teritoriul Ucrainei. Practic, până în 2020, vor dispărea toate școlile cu predare în limba română din Ucraina”, a declarat Răzvan Rotaru.

Surprinzator! Un deputat român cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și UE!

Luni, 18 septembrie, cele două Camere ale Parlamentului României vor adopta o declarație comună realizată de membrii Comisiilor pentru afaceri europene, Comisiilor pentru românii de pretutindeni, Comisiilor pentru învăţământ şi liderii Grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat.

În această declarație se va cere implicarea instituției prezidențiale a Ucrainei în vederea asigurării protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale din această țară, acordând o atenție deosebită celor lingvistice, care să respecte prevederile convenţiilor internaţionale relevante, prioritar dispoziţiile Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare şi ale Convenţiei cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, cu asistenţa Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei şi a Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, paralel cu consultarea directă a minorităţilor naţionale, inclusiv a celei române.

„În cadrul discuțiilor pe care le vom avea săptămâna viitoare în comisiile comune de la nivelul Parlamentului împreună cu reprezentanții Guvernului vom lua decizia de a forma o delegație din deputați și senatori, care se vor deplasa în Ucraina, pentru a iniția un dialog cu instituțiile competente, în scopul respectării dreptului la educație în limba maternă a minorităților de români. Ne dorim să se țină cont de normele europene în domeniul drepturilor omului. Prioritatea noastră constă în protejarea intereselor celor 400.000 de persoane care alcătuiesc comunitatea românească din Ucraina”, a subliniat deputatul social-democrat.

comunicat de presa primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info