fbpx

RSS

Neobolșevicul Baconschi ne scuip…

Așa cum noi mai rema…

Alexandru Florian Săraru, profes…

Un profesor din Bucu…

Iertare, da! Uitare, nu! Cum au …

În timpul ședinței d…

A.U.R.: Opriti taierile ilegale …

Autoritățile ignoră …

AUR: Criza politică actuală, gen…

Criza politică actua…

Cât de greu credeți că este să f…

O jurnalistă româncă…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Forumul Civic al Românilor: “Dacă steagul tricolor nu va reveni la locul lui firesc, ne rezervăm dreptul de a-l arbora noi înșine. Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară”

Print Friendly, PDF & Email

Forumul Civic al Românilor: “Dacă steagul tricolor nu va reveni la locul lui firesc, ne rezervăm dreptul de a-l arbora noi înșine. Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară”

Asociațiile, ligile și fundațiile din Sfântu Gheorghe, membre ale Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, au luat la cunoștință cu indignare de înlăturarea, din nou, a steagului tricolor de pe turla Primăriei, gest reprobabil și jignitor la adresa memoriei eroilor Armatei Române care au luptat pentru eliberarea orașului Sfântu Gheorghe de sub dominația străină. 

Este incalificabilă atitudinea primarului unui oraș din centrul României, care sub pretextul pretinsei respectări a legislației în vigoare, batjocorește un însemn național și umilește comunitatea românească locală și românii de pretutindeni. Îi reamintim pe această cale domnului primar, atât de preocupat de respectarea legalității la nivelul municipiului, că Drapelul Național, spre deosebire de alte drapele, potrivit aceleiași legislații, poate fi arborat oriunde pe teritoriul României și că nu încalcă sub nicio formă vreo prevedere legală.

Forumul Civic al Românilor: “Dacă steagul tricolor nu va reveni la locul lui firesc, ne rezervăm dreptul de a-l arbora noi înșine. Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară”

Ca reprezentanți ai societății civile românești din municipiul Sfântu Gheorghe, nu mai putem suporta asemenea gesturi cu semnificație nostalgică, neorevizionistă și antiromânească. Pentru eliminarea grabnică a acestei stări de fapt, nefirești și de nepermis într-un stat european în care drepturile minorităților naționale sunt respectate și constituie model de bună practică, formulăm următoarele măsuri:

Solicităm imperativ domnului Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, atât de preocupat de respectarea drepturilor minorităților naționale, să-l determine pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, membru în conducerea UDMR, să respecte legile Țării, simbolurile naționale și memoria colectivă a românilor. 

Adresăm rugămintea tuturor primarilor orașelor și municipiilor din România să ia atitudine față de perpetuarea stării de umilire a memoriei eroilor Armatei Române și românilor din Sfântu Gheorghe, din județul Covasna și din întreg spațiul românesc.

În spiritul solidarității naționale, ne adresăm societății civile românești din Țară și de peste hotare, liderilor de opinie, reprezentanților mass media, să mediatizeze atitudinea sfidătoare a primarului și consilierilor locali de etnie maghiară, pentru a-i determina să revină la starea normală de fapt (arborarea steagului tricolor pe turla primăriei, acolo unde a fost înălțat pe data de 8 septembrie 1944)

Dacă steagul tricolor nu va reveni la locul lui firesc, ne rezervăm dreptul de a-l arbora noi înșine. Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară. Ne obligă memoria înaintașilor.

Sfântu Gheorghe, 15 septembrie 2017

Semnează:

Asociația Națională a Veteranilor de război – filiala Covasna
Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Covasna
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MapN, MAI și SRI, filialele Covasna
Liga Cultural-Creştină „Andrei Şaguna”
Fundaţia „Mihai Viteazul”
Despărţământul ASTRA Covasna – Harghita
Centrul European de Studii Covasna-Harghita
Asociaţia Pedagogilor Români din Judeţul Covasna
Fundaţia Naţională Neamul Românesc, Filiala Covasna
Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, filiala Covasna


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


elefant.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL