libris.ro

Proiectul UDMR este un tertip pentru a avea pretext de alungare a românilor din institutii: scoli, spitale, primarii!

Proiectul UDMR este un tertip pentru a avea pretext de alungare a românilor din institutii: scoli, spitale, primarii!

Proiectul UDMR este un tertip pentru a avea pretext de alungare a românilor din institutii: scoli, spitale, primarii!

Prin initiativa celor de la UDMR prin care se urmareste modificarea și completarea legii administrației publice locale, se intentioneaza de fapt enclavizarea si maghiarizarea si mai accentuata a celor trei judete aflate in asa zisul Tinut Secuiesc.

Cum UDMR-ul si-a infiltrat oameni prin aproape toate domeniile, inclusiv in inspectoratele scolare judetene, va folosi aceste schimbari legislative ca pe niste pretexte „legale” pentru a discrimina si alunga românii din aproape toate institutiile publice din zona, ori sa-i oblige sa invete limba maghiara. Ori, o astfel de masura este similara cu procesul de maghiarizare la care erau supusii etnicii români cat Transilvania era sub stapanire ungureasca.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Proiectul UDMR este un tertip pentru a avea pretext de alungare a românilor din institutii: scoli, spitale, primarii!

Sa luam un exemplu particular: in localitatea Zagon, primarul UDMR Kis Josif a facut presiuni impotriva preotului ortodox Hagiu si a familiei acestuia, pana ce intr-un final a provocat plecarea sotiei preotului, care era cadru didactic al scolii primare „George Cosbuc” din localitate.

Iata ce ne scrie un cititor cu privire la cele intamplate in Zagon:

„Tot ce misca este din ordinul primarului UDMR Kis Josif in comuna Zagon.Prin influenta primarului si contributia malefica a ISJ Covasna, capusata de membrii sau simpatizanti UDMR a fost adus in functie de director anul trecut domnul Bartos Zsolt.

Elevilor romani nu li s-a dat nici un leu pentru carti sau pentru fonduri de premiere, ci doar parohia ortodoxa prin preotul Hagiu a contribuit pentru asa ceva an de an, insa acest slujitor al domnului a fost fortat sa paraseasca Zagonul impreuna cu sotia ce era cadru didactic si stalp al comunitatii!

Doamna Hagiu, sotia preotului, a parasit Zagonul si scoala acum in iulie 2017, fiind o pierdere imensa in educatie si comunitate!

Cei de la UDMR, prin intermediul ISJ, isi aduc oamenii lor in scoala deoarece maghiarii se declara bilingvi si astfel predau ore si la sectia romana, iar acesta practica este in intreg spatiul din Covasna, Harghita si Mures, impiedicand astfel venirea de profesori romani pe posturile vacante.

Inspectorul Farkas Csaba de pilda, este de peste 20 ani artizanul numirii a o groaza de profesori maghiari si mai ales a unei armate de directori, majoritatea profesori de sport, ce executa ordinele sale si au devenit o plaga otravitoare a invatamantului din judetul Covasna.

Acest tip de inspectori trebuie scosi din ISJ deoarece au inchis scoli si redus drastic numarul de clase cu elevi romani.Solicitati o statistica  a judetului cu numarul de clase din fiecare an, in limba romana, incepand cu anul 2007, si o sa va convingeti de acest lucru.

Nota noastra: Se constata astfel ca etnicilor români practic nu li se da de ales decat varianta maghiarizarii „voluntare”. Influenta si actiunile UDMR-ului sunt profund nocive, atat pentru statul roman cat si pentru cetatenii romani aflati in sfera de influenta a UDMR-istilor. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info