În acest an, Ziua Internaţională a Păcii este celebrată sub tema „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”

În acest an, Ziua Internaţională a Păcii,declarată astfel de către Adunarea Generală ONU în anul 1981, este celebrată sub tema „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”.

Astăzi, mai mult ca niciodată, acest ideal are nevoie de energia pozitivă şi de angajamentul tuturor naţiunilor lumii, ale fiecăruia dintre noi.

Într-un climat internaţional care abundă în ştiri care stârnesc îngrijorarea, declaraţii belicoase şi conflicte reale sau potenţiale, generatoare nu doar de violenţe, ci şi de consecinţe complexe, precum migraţia, traficul de persoane şi sărăcia, este esenţial să redescoperim sensurile profunde ale cuvântului „împreună”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

În acest an, Ziua Internaţională a Păcii este celebrată sub tema „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”

Slogan al unei iniţiative globale lansate în cadrul Summitului Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați și Migranți din 19 septembrie 2016, „Împreună” (”TOGETHER”) reprezintă în acelaşi timp o aspiraţie şi un imbold pentru ca toţi cetăţenii lumii să se mobilizeze în ajutorarea victimelor conflictelor şi abuzurilor, refugiaţilor şi migranţilor.

Ziua Internaţională a Păcii, 21 septembrie, devine astfel un moment un moment în care conştiinţa noastră, individuală şi colectivă, trebuie să se întoarcă spre sine şi să decidă cum vrem să arate viitorul umanităţii. Încărcată cu speranţă, cu altruism, cu implicare şi cu respect, această zi trebuie să fie una de sărbătoare!

declaratie de presa primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD) cu prilejul Zilei Internaţionale a Păcii

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Stop tăierilor ilegale – un prim aviz favorabil pentru protejarea parcurilor naţionale

joi sept. 21 , 2017
Stop tăierilor ilegale – un prim aviz favorabil pentru protejarea parcurilor naţionale  Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de Lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naţionale. Acesta se află în prezent în lucru la comisiile permanente ale Senatului, care trebuie să elaboreze rapoarte până la jumătatea lunii octombrie. […]
Stop tăierilor ilegale – un prim aviz favorabil pentru protejarea parcurilor naţionale

Poate vă place și:

libris.ro