Antiromanism

La Carei, românii au ajuns sa fie aratati cu degetul pentru ca se organizeaza cu scopul de a pregati Centenarul Marii Uniri!

La Carei, românii au ajuns sa fie aratati cu degetul pentru ca se organizeaza cu scopul de a pregati Centenarul Marii Uniri! Si nu de catre oricine, ci chiar de catre un angajat din administratia publica locala a municipiului Carei, respectiv consilierul personal al primarului.

22 Septembrie 2017, BuletindeCarei.ro: „Instigări împotriva unui eveniment cultural de amploare din judeţ”

Oare de ce tot instigă conducerea Primariei Carei  etniile ce alcătuiesc frumosul şi cochetul oras Carei prin actiuni discriminatorii? Ce rost au toate actiunile de deturnare a adevărului istoric  pe plan local? Să fie o incercare de abatere a atentiei careienilor de la  realitătile  economice din administratia locala?

Curios este faptul că nici despre Raportul Camerei  de Conturi Satu Mare nu a fost făcută nici o referire desi acesta a fost pe masa primarului şi constata la Primăria Carei o pagubă de peste 5,77 milioane de lei.

La Carei, românii au ajuns sa fie aratati cu degetul pentru ca se organizeaza cu scopul de a pregati Centenarul Marii Uniri!

Istoria falsificată nu este un fapt deranjant pentru Primăria Carei? Renovarea unei săli festive din institutia Primaria Carei, cu bani publici, din care lipsesc personalitătile românesti nu deranjează?

Cu sigurantă că omul de rând nu a contribuit la eliminarea simbolurilor româneşti dintr-o sala a institutiei guvernamentale Primaria Carei. Omul de rând de orice etnie îşi plăteşte constiincios taxele si impozitele locale  şi se preocupă  de găsirea unui loc de muncă  mai bun nu  de omiterea  simbolurilor româneşti din  sălile primăriei.

De ce consilierul personal al primarului instigă cititorii de limbă maghiară impotriva unei activităti de amploare din oraş si la care primarul nu a dorit sa fie partener? Deranjează doar evenimentele de amploare româneşti? Printre imagini am identificat cu stupoare inclusiv articolul care contine un comunicat  privind constituirea unei aliante din asociatii culturale sătmărene pentru o mai bună organizare a Centenarului Marii Uniri in judetul Satu Mare.  Am ajuns sa fim aratati cu degetul pentru ca ne organizam  pentru a pregati cat mai bine Centenarul Marii Uniri!

Cititi intreg articolul pe BuletindeCarei.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Sfinții Împărați Constantin și Elena, cei care au înlesnit și sprijinit răspândirea creștinismului

Astăzi Biserica îi prăznuieste pe 21 mai pe Sfinții Impărati Constantin și mama sa, Elena,…

4 ore ago

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba Novac

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba…

6 ore ago

Pe 20 mai 1919 comandamentul aliat şi Polonia cer României să ocupe Galiţia Orientală

Aflându-se în situația de a nu mai putea respinge atacurile detaşamentelor ucrainiene, comandamentul aliat şi…

14 ore ago

Vincze Zoltan, „mare autonomist” al Transilvaniei, recunoaște că se trage dintr-o familie de români ortodocși

Cele mai înverșunate cozi de topor care luptă pentru maghiarizarea poporului român și pentru dezintegrarea…

o zi ago