Ucraina

Ucrainenii reactioneaza la anularea vizitei presedintelui României: „Dacă vecinii noștri „țipă” – atunci facem totul bine! Șuruburile nu trebuie strânse și prinse cu grabă! Până la sfârșit!”

Ucrainenii reactioneaza la anularea vizitei presedintelui României: „Dacă vecinii noștri „țipă” – atunci facem totul bine! Șuruburile nu trebuie strânse și prinse cu grabă! Până la sfârșit!”

Ministerul de Externe al Ucrainei anunta ca Ucraina este dezamagita de decizia presedintelui României de a anula vizita din cauza adoptarii noii legi ucrainene cu privire la educatie de catre Rada Supremă.

Reprezentantul ministerului ucrainean a confirmat că vizita lui Klaus Johannis, programată să aibă loc în octombrie, a fost anulată.„Suntem dezamăgiți că partea română nu dorește ca liderii să aibă un dialog”, a declarat un reprezentant al ministerului.

Ucrainenii reactioneaza la anularea vizitei presedintelui României: „Dacă vecinii noștri „țipă” – atunci facem totul bine! Șuruburile nu trebuie strânse și prinse cu grabă! Până la sfârșit!”

Recent, Parlamentul României a adoptat o declarație in care isi care exprimă speranța de a adera la standardele europene în domeniul protecției drepturilor minorităților naționale care trăiesc în Ucraina după ce Rada Supremă a Ucrainei a adoptat noua lege a educatiei.

In timp ce politicienii ucraineni incearca sa mai dreaga cumva  busuiocul in ceea ce priveste problemele legate de catre România si Ungaria cu privire la drepturile fundamentale ale minoritatilor nationale, o parte din presa din Ucraina precum si o parte a societatii, isi exprima niste opinii destul de agresive cu privire la pretentiile ridicate de catre politicienii din tarile vecine.

Андрій Цимбал: Якщо наші сусіди “репетують” – значить все вірно робимо! Гвинти треба не закручувати а дотягувати із граверами! Докінця!

Andriy Tsymbal: Dacă vecinii noștri „țipă” – atunci facem totul bine! Șuruburile nu trebuie strânse și prinse cu grabă! Până la sfârșit!”, a scris Andriy Tsymbal intr-un comentariu postat la articolul in care presa ucraineana anunta ca Ucraina este dezamagita de decizia presedintelui Romaniei de a anula vizita in aceasta tara 

Nota noastra: Ironia sortii face ca si acest Andriy Tsymbal (n.r. Andrei Țambal) cat si inaltul demnitar Grigory Perepelitsa (n.r. Grigore Prepeliţă) care acuza Romania si Ungaria ca se amesteca in treburile interne ale Ucrainei sa aiba niste nume care poarta rezonanta românească. Urmarind ceea ce publica presa din Ucraina, am putut vedea ca parerile sunt inca impartite cu privire la adoptarea noii legi a educatiei, insa decizia presedintiei României de a anula o vizita deja programata in Ucraina, este vazuta ca pe un semnal foarte puternic pe care partea româna il da Ucrainei. Ce fel de integrare europeana vor ucrainenii? Una in care lor sa le fie permis sa stranga incet suruburile pana isi aud vecinii tipand.

Sursa: Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago