Site icon Glasul.info

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei, Foto: BuletindeCarei.ro

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei, Foto: BuletindeCarei.ro

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei

15 Octombrie 2017, BuletideCarei.ro: “În prezenţa secretarului de stat Alexandru Pugna, de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, a Prea Sfinţiilor lor Virgil de la Episcopia Greco-Catolică a Oradiei şi Iustin de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, a vicepreşedintelui Academiei Române academician Alexandru Surdu, a preşedintelui Filialei Cluj Napoca a Academiei Române, acad.Emil Burzo, a acad.Marius Porumb, a Prefectului Darius Filip, a preşedintelui ASTRA, prof.univ.Dumitru Acu, a reprezentantului Mitropoliei Clujului şi Feleacului, a profesorului Ioan Sabău-Pop de la Universitatea din Târgu Mureş, a profesorului Avram Fiţiu de la Universitatea de ştiinţe agricole Cluj Napoca, a primarului din Reghin, ec.Maria Precup, a primarului din Feştiliţa Republica Moldova, Nicolae Tudoreanu, a directorului Muzeului Ţării Crişurilor Oradea, prof.univ.Aurel Chiriac, a directorului Direcţiei Judeţene de Cultură Satu Mare, Danciu Zamfir, a directorului Muzeului Judeţean Felician Pop, a reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene dr.Viorel Câmpean şi Marta Cordea,  a preşedintelui Asociaţiei Codrenii Ionel Costescu şi a dr. Natalia Lazăr din Negreşti Oaş, a directorilor de şcoli careiene dar şi a Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare  a fost dezvelit bustul lui Mihai Eminescu la Carei.

Evenimentul face parte din manifestările celei de-a 112-a Adunare Generală ASTRA de la Carei, 13-15 octombrie 2017 la care au participat toate Despărţămintele  ASTRA din ţară şi Republica Moldova şi Serbia.

Iniţiativa aparţine Despărţământului ASTRA Carei.  Aprecieri deosebite pentru toţi membrii ASTRA Carei dar şi pentru colaboratori şi voluntari care  s-au implicat în reuşita evenimentului. 

Pentru ca acest bust să prindă contur am avut nevoie de susţinere şi nu puţină. Am avut parte de oameni cu suflet mare în faţa cărora ne închinăm şi le aducem calde mulţumiri şi adânc respect.

Sculptorul este Radu Ciobanu din Satu Mare căruia îi mulţumim, arhitectul proiectului este Magda Eszter Benovski  căreia îi  aducem mulţumiri dar să nu uităm că a fost nevoie de o subscribţie publică pentru a concretiza  proiectul nostru. Nu am strâns încă suma necesară  dar apreciem în  mod deosebit  aportul firmelor careiene , al careienilor dar nu numai care au dorit să ajute la ridicarea acestui bust.

Cel mai important ajutor a venit de la firma Sat An Carei şi apreciem  colaborarea.

Au mai contribuit societatea ABRA COM  Carei, Diverti Media Carei, Asociaţia Unirea 2009 Carei, Agrotex Carei, Infrăţirea Carei şi numeroşi careieni, sătmăreni sau iubitori ai creaţiilor eminesciene, fie ele lirice sau epice.”

Exit mobile version