libris.ro

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei

De acum Eminescu strajuieste hotarul de vest al Romaniei la Carei

15 Octombrie 2017, BuletideCarei.ro: „În prezenţa secretarului de stat Alexandru Pugna, de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, a Prea Sfinţiilor lor Virgil de la Episcopia Greco-Catolică a Oradiei şi Iustin de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, a vicepreşedintelui Academiei Române academician Alexandru Surdu, a preşedintelui Filialei Cluj Napoca a Academiei Române, acad.Emil Burzo, a acad.Marius Porumb, a Prefectului Darius Filip, a preşedintelui ASTRA, prof.univ.Dumitru Acu, a reprezentantului Mitropoliei Clujului şi Feleacului, a profesorului Ioan Sabău-Pop de la Universitatea din Târgu Mureş, a profesorului Avram Fiţiu de la Universitatea de ştiinţe agricole Cluj Napoca, a primarului din Reghin, ec.Maria Precup, a primarului din Feştiliţa Republica Moldova, Nicolae Tudoreanu, a directorului Muzeului Ţării Crişurilor Oradea, prof.univ.Aurel Chiriac, a directorului Direcţiei Judeţene de Cultură Satu Mare, Danciu Zamfir, a directorului Muzeului Judeţean Felician Pop, a reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene dr.Viorel Câmpean şi Marta Cordea,  a preşedintelui Asociaţiei Codrenii Ionel Costescu şi a dr. Natalia Lazăr din Negreşti Oaş, a directorilor de şcoli careiene dar şi a Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare  a fost dezvelit bustul lui Mihai Eminescu la Carei.

Evenimentul face parte din manifestările celei de-a 112-a Adunare Generală ASTRA de la Carei, 13-15 octombrie 2017 la care au participat toate Despărţămintele  ASTRA din ţară şi Republica Moldova şi Serbia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Iniţiativa aparţine Despărţământului ASTRA Carei.  Aprecieri deosebite pentru toţi membrii ASTRA Carei dar şi pentru colaboratori şi voluntari care  s-au implicat în reuşita evenimentului. 

Pentru ca acest bust să prindă contur am avut nevoie de susţinere şi nu puţină. Am avut parte de oameni cu suflet mare în faţa cărora ne închinăm şi le aducem calde mulţumiri şi adânc respect.

Sculptorul este Radu Ciobanu din Satu Mare căruia îi mulţumim, arhitectul proiectului este Magda Eszter Benovski  căreia îi  aducem mulţumiri dar să nu uităm că a fost nevoie de o subscribţie publică pentru a concretiza  proiectul nostru. Nu am strâns încă suma necesară  dar apreciem în  mod deosebit  aportul firmelor careiene , al careienilor dar nu numai care au dorit să ajute la ridicarea acestui bust.

Cel mai important ajutor a venit de la firma Sat An Carei şi apreciem  colaborarea.

Au mai contribuit societatea ABRA COM  Carei, Diverti Media Carei, Asociaţia Unirea 2009 Carei, Agrotex Carei, Infrăţirea Carei şi numeroşi careieni, sătmăreni sau iubitori ai creaţiilor eminesciene, fie ele lirice sau epice.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info