Site icon

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova?

Pelerinajul la moastele Sf. Paracheva de la IASI, 14 octombrie 2017, Foto: Fandel Mihai

Pelerinajul la moastele Sf. Paracheva de la IASI, 14 octombrie 2017, Foto: Fandel Mihai

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc acum cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova? 

Inca mai exista speranta cand vezi asemenea mobilizare. Imaginile acestea nu prea sunt pe placul progresistilor si globalistilor, ba chiar le este putin frica de faptul ca propaganda lor n-a putut sa semene inca destula dezbinare in randul romanilor.

România s-a nascut la Iași si o parte din sufletul acestui oras inca mentine vie flacara neamului românesc. Prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza in calitate de domnitor, atat al Moldovei, cat si al Tarii Romanesti, in ianuarie 1859 se puneau bazele statului roman modern.

Orasul Iași a fost atunci initiatorul unei decizii curajoase, consfintite in cele din urma la Bucuresti, o decizie decisiva care avea sa puna marile puteri europene in fata faptului implinit.

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova?

Presa progresista si tradatoare din Romania s-a aratat tot mai deranjata si mai nelinistita pe tot parcursul pelerinajului din acest an la moastele Sf. Paracheva de la Iasi, observand mobilizarea impresionanta a romanilor catre capitala Moldovei.

Fel si fel de publicatii din Romania aflate in solda unor interese straine de cele ale neamului romanesc, au ridiculizat aceste manifestari in fel si chip, trimitandu-si sacalii mediatici sa speculeze pana si cel mai mic murmur de galceava, sau orice aspect al urateniei umane pe care il pot imortaliza.

Dar de unde aceasta inversunare impotriva unui eveniment cu un scop atat de pasnic? Cu ce-i deranjeaza pe ateii declarati ca babele sau mosnegii ingheata ore sau zile intregi la rand pentru a se inchina la moastele unui sfant crestin?

Dar poate ca deranjeaza tocmai faptul ca ardelenii si muntenii veniti de la sute de kilometri descopera la fata locului ca mult hulita Moldova arata si este cu totul altfel decat este descrisa prin tabloidele a caror marote preferate atunci cand vine vorba de aspectele negative ale societatii romanesti, sunt mai mereu legate de moldoveni.

“Adorarea sfintelor moaste dureaza câteva secunde. Ce deranjeaza autointelectualii atei în postromânism e ca muntenii sau ardelenii cunosc astfel pe viu hulita Moldova şi relationeaza reînchegând o unitate la a cărei atomizare s-a muncit atâta amar de vreme!”, a scris Camelian Propinatiu intr-un comentariu postat pe Facebook

Glasul.info

Exit mobile version