libris.ro

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova?

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova?

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc acum cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova? 

Inca mai exista speranta cand vezi asemenea mobilizare. Imaginile acestea nu prea sunt pe placul progresistilor si globalistilor, ba chiar le este putin frica de faptul ca propaganda lor n-a putut sa semene inca destula dezbinare in randul romanilor.

România s-a nascut la Iași si o parte din sufletul acestui oras inca mentine vie flacara neamului românesc. Prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza in calitate de domnitor, atat al Moldovei, cat si al Tarii Romanesti, in ianuarie 1859 se puneau bazele statului roman modern.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Orasul Iași a fost atunci initiatorul unei decizii curajoase, consfintite in cele din urma la Bucuresti, o decizie decisiva care avea sa puna marile puteri europene in fata faptului implinit.

Peste 250.000 de pelerini au participat in acest an la pelerinajul Sf. Parascheva. Se tem cei care incearca sa dezbine neamul romanesc ca ardelenii si muntenii cunosc cu adevarat ce inseamna mult hulita Moldova?

Presa progresista si tradatoare din Romania s-a aratat tot mai deranjata si mai nelinistita pe tot parcursul pelerinajului din acest an la moastele Sf. Paracheva de la Iasi, observand mobilizarea impresionanta a romanilor catre capitala Moldovei.

Fel si fel de publicatii din Romania aflate in solda unor interese straine de cele ale neamului romanesc, au ridiculizat aceste manifestari in fel si chip, trimitandu-si sacalii mediatici sa speculeze pana si cel mai mic murmur de galceava, sau orice aspect al urateniei umane pe care il pot imortaliza.

Dar de unde aceasta inversunare impotriva unui eveniment cu un scop atat de pasnic? Cu ce-i deranjeaza pe ateii declarati ca babele sau mosnegii ingheata ore sau zile intregi la rand pentru a se inchina la moastele unui sfant crestin?

Dar poate ca deranjeaza tocmai faptul ca ardelenii si muntenii veniti de la sute de kilometri descopera la fata locului ca mult hulita Moldova arata si este cu totul altfel decat este descrisa prin tabloidele a caror marote preferate atunci cand vine vorba de aspectele negative ale societatii romanesti, sunt mai mereu legate de moldoveni.

„Adorarea sfintelor moaste dureaza câteva secunde. Ce deranjeaza autointelectualii atei în postromânism e ca muntenii sau ardelenii cunosc astfel pe viu hulita Moldova şi relationeaza reînchegând o unitate la a cărei atomizare s-a muncit atâta amar de vreme!”, a scris Camelian Propinatiu intr-un comentariu postat pe Facebook

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info