Coruptie

Judetul Covasna: bani publici alocati pentru deszapezirea unui drum cu destinatie “privata”?

Judetul Covasna: bani publici alocati pentru deszapezirea unui drum cu destinatie “privata”?

Revoltati de una dintre deciziile CJ Covasna, de a aloca Consiliului Local al comunei Zagon suma de 100.000 de lei pentru deszapezirea drumului intre localitatile Păpăuţi si Comandău, localnicii ne-au scris ca li se pare de-a dreptul revoltator ca banii publici, colectati din taxele si impozitele covasnenilor, sa fie utilizati pentru deszapezirea unui drum forestier, in conditiile in care acesta “a fost rechiziționat in interes personal de primarul Kis, pentru accesul la cabanele din vârful muntelui deținute de același primar Kis, personal sau prin interpuși, sau pentru vânătoare!”.

Din cele relatate de localnicii din zona, drumul respectiv are bariera la Păpăuți, cu paznic angajat la bariera, deci nu mai este un drum public, ci unul folosit in interes personal de catre clica politica din localitate.

Judetul Covasna: bani publici alocati pentru deszapezirea unui drum cu destinatie “privata”?

Potrivit covasnamedia.ro in cadrul uneia dintre sedintele ordinare s-a aprobat o rectificare a bugetelor destinate consiliilor locale din Covasna, Comandău si Zagon, institutiile respective primind finantare pentru deszapezire:

„Comandău întotdeauna reprezintă un punct sensibil în ceea ce priveşte deszăpezirea, este cea mai izolată localitate a judeţului, de aceea îl sprijinim cu prioritate” – a arătat preşedintele CJ Covasna.

Cu ocazia acestor rectificari bugetare, a fost alocata si Consiliului Local al comunei Zagon suma de 100.000 de lei pentru deszapezirea drumului intre localitatile Păpăuţi si Comandău, pentru drumul despre care localnicii spun ca de dupa momentul reabilitarii sale cu fonduri europene nu mai este de destinatie publica, fiind “rechizitionat” de catre primarul din localitate si de catre apropiatii acestuia, servind numai “pentru accesul la cabanele din vârful muntelui deținute de același primar Kis, personal sau prin interpuși, sau pentru vânătoare”.

Iata ce ne scriu localnicii pe adresa de email a redactiei:

“Va rugam sa mediatizati cat mai curand posibil ce face si cu cine e coalizat in talharirea banului public, acest mafiot de baron primar al Zagonului, domnul Kis Joszef din judetul Covasna!
Tamas Sandor (presedintele CJ Covasna) ii acorda primarului penal Kis, suma de 100 mii lei, pentru ,,deszăpezirea” drumului forestier dintre Păpăuți si Comandau, in condițiile in care drumul are bariera la Păpăuți, paznic angajat la bariera, a fost reabilitat din fonduri UE, este in garanție si nu este un drum public, dar a fost rechiziționat in interes personal de primarul Kis, pentru accesul la cabanele din vârful muntelui deținute de același primar Kis, personal sau prin interpuși, sau pentru vânătoare!!!

Cum este posibil ca banul public sa fie sifonat pentru un drum care este închis sau pentru un circuit închis, in folosul unora?!

Deci primarul Kis Joszef primeste cadou 100 de mii lei ca sa isi curete drumul sau spre fondul de vanatoare unde tine chermeze cu personalitati maghiare… uneori fiind vorba chiar si de anumiti functionari cu greutate, dar si din guvernarea statului roman!!

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

o oră ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

2 zile ago