Societate

O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

Inceputurile revolutiei bolsevice nu au fost nicidecum atat de romantice pe cat s-a zbatut propaganda de-a lungul vremii sa prezinte, ba chiar dimpotriva. Tot ce-a fost mai rau in umanitate, toata pleava si mizeria societatii si-a dat mana pentru succesul acestei abominatii care si-a pus atat de crunt amprenta asupra secolului trecut.

Ca si in urma cu un secol, atunci cand se coalizau toate fortele oculte ale bolsevismului de pe toate continentele lumii, traim in aceste clipe din nou vremuri tulburi, in care mizeria societatii refuza sa se decanteze si se incapataneaza sa stea in lumina reflectoarelor fara nici un pic de rusine, sfidand in acelasi timp si logica dar si bunul simt. Fix asa era si propaganda blosevica: grosolana, adesea fara logica si fara bun simt, sfidand cele mai elementare norme ale civilizatiei.

In afara marilor manipulatori si ideologi ai bolsevismului, care adesea stateau in umbra, asteptand rezultate din partea celor trimisi pe teren, era imperioasa nevoia unor brate active care sa fie trimise la munca de jos in sprijinul revolutiei, insa fara ca acestea sa puna prea multe intrebari despre scopurile adevarate urmarite de catre manipulatorii lor.

De fapt acesta a fost de altfel si marele regret al oranduirii bolsevice, anume acela ca nu au putut crea un fel de specie subumana, un fel de bestii umanoide care sa aiba suficienta inteligenta cat sa raspunda la comenzile stapanilor lor, insa fara a fi inzestrate si cu destula ratiune pentru a putea contesta scopurile si dorintele celor care le manipuleaza.

Batranii din Romania care nu s-au putut impaca niciodata cu venirea bolsevismului in tara noastra povesteau cu o amaraciune nedisimulata despre categoriile de persoane care erau dispuse sa formeze avangarda bolsevica pe plaiurile noastre, urmandu-i indeaproape pe cei coborati de pe tevile tancurilor rusesti: oameni fara capatai, pleava societatii, mediocrii si frustratii societatii, fosti infractori, dezertori, taietorii de frunze la caini care duceau o viata fara de rost si carora nu le placea munca, etc

Cu alte cuvinte, toti inadaptatii societatii se ofereau voluntari in avangarda bolsevismului care punea incetul cu incetul stapanire pe Romania la mijlocul secolului trecut, sedusi de ideea ca odata intrati in randul noii oranduiri vor fi in sfarsit si ei „oameni”.

O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

Fix acelasi fenomen se remarca astazi si intre randurile celor din miscarea #Rezist: tineri fara orizont si fara nici o ocupatie se ofera voluntari in aceasta morisca promotoare a unui anarhism similar celui practicat de catre activistii bolsevici de la inceputul secolului trecut.

Pana si unele dintre simbolurile si sloganurile folosite sunt similare. Dar poate cea mai evidenta similaritate este cea a agresivitatii impotriva identitatii nationale, intr-o vadita incercare de a taia radacinile cu cerul si cu pamantul ale poporului roman.

De la bezbojnicii secolului trecut care desacralizau edificiile si simbolurile religioase pana la tinerii furiosi care aruncau cu pietre in peretii bisericilor, strigand ca vor spitale in loc de catedrale distanta este foarte mica, atat in plan moral, cat si spiritual.

Agitatorii si initiatorii acestor nesfarsite asa zise proteste si miscari de strada sunt echivalentul comisarilor idelogici care manau fortele revolutionare ori pentru a produce anarhie, ori pentru a face propaganda care sa serveasca unor anumitor scopuri.

Pentru cei care au studiat fie si doar din curiozitate inceputurile bolsevismului din Rusia, este clar ca buna ziua ca atat acea miscare de la inceputul secolului trecut cat si cea din zilele noastre prezinta unele similaritati, mergandu-se uneori chiar pana la confuzie, fiind de fapt ambele doua fete ale unei aceleiasi monezi: globalismul sau internationalismul promovat din umbra de niste interese oculte la nivel mondial.

Aidoma lichelelor si scursurilor societatii adunate sa construiasca internationalismul tembel de la inceputul secolului trecut, indiferent de ce ideologie sau sub care umbrela se ascundeau ele, la fel se aduna si acum lepadaturile umanitatii pentru acelasi scop. Daca atunci isi desfasurau „revolutia” prin teroare, violenta, crime si chiar genocid, acum se folosesc de tot felul de tertipuri parsive mimand democratia, la adapostul careia insa savarsesc tot felul de atrocitati impotriva celor incomozi din viata sociala sau politica.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

10 ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

16 ore ago

14 Mai 1917 – A fost spânzurat de către unguri sublocotenentul Emil Rebreanu pentru că a vrut să treacă în rândul Armatei Române să lupte pentru întregirea neamului

Emil Rebreanu, fratele scriitorului român Liviu Rebreanu, a fost un ofițer român în armata austro-ungară,…

18 ore ago

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

o zi ago

13 mai 1879 – Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata Buzău – Mărășești

13 mai 1879 - Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata…

o zi ago

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

o zi ago