Raspunsul Ministerului de Externe dupa avertismentul ambasadorilor a sapte state UE
Dupa ce sapte ambasadori ai unor state UE (n.r. Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Suedia, Danemarca, Finlanda) isi exprimasera “ingrijorarea” fata de modificarile aduse la legile justitiei din România, Teodor Meleșcanu, Ministerul Afacerilor Externe, a luat nota asupra acestor ingrijorari si le-a raspuns vineri acestor ambasadori prin intermediul unui comunicat de presa.
In ultimul timp, atat Polonia cat si Romania sunt atacate, in special de catre anumite tari din Uniunea Europeana, sub pretextul ca ar afecta procesul legislativ din tarile lor prin modificarile aduse la legile justitiei. In timp ce Polonia ramane ca de multe ori ferma pe pozitia adoptata la nivel national, in România vedem din pacate acelasi dezamagitor joc de glezne, multi dintre politicienii români lasandu-se pusi la zid fara nici o justificare reala din partea unor actori straini, care oricum nu cunosc mult prea putin situatia interna din societatea româneasca.
Raspunsul Ministerului de Externe dupa avertismentul ambasadorilor a sapte state UE
“Am luat notă de poziția exprimată de cei 7 parteneri și aliați ai României cu privire la evoluțiile din domeniul justiției. Reasigurând asupra atașamentului nostru ferm pentru valorile Uniunii Europene, ne exprimăm deschiderea pentru un dialog real și concret cu partenerii noștri europeni, acum când avem textele legilor adoptate de Parlament. De asemenea, vom continua consultările şi cu Comisia Europeană.
Considerăm că orice analiză a acestor evoluții trebuie să țină cont și de un dialog cu reprezentanții din Parlament privind substanța concretă a modificărilor legislative propuse. Menționăm că nicio inițiativă cu impact asupra cetățenilor nu este adoptată în lipsa unor dezbateri parlamentare, consultări și comunicări publice organizate de instituțiile abilitate și de Parlament.
Reiterăm că întărirea statului de drept și lupta împotriva corupției fac parte din prioritățile asumate de Guvern.”, a transmis Teodor Meleșcanu, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat de presa publicat pe mae.ro
Nota noastra: reimplicarea diversilor ambasadori straini in treburile interne ale statului roman ne lasa din nou un gust amar, readucandu-ne aminte din pacate de cumplita manipulare si dezinformare facuta in 2012, atunci cand toata suflarea apusului s-a impotrivit vointei poporului roman, sfidand vointa populara si suveranitatea poporului roman, prevazuta pana si in Constitutia Romaniei.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.