O judecatoare catre ambasadorii straini: ca urmare a practicilor pe care le-aţi sustinut si promovat, sistemul de justitie a ajuns să fie disfunctional
O judecatoare de la Curtea de Apel Oradea, Florica Roman, le-a solicitat ambasadorilor straini care se tot implica activ impotriva modificarii legilor justitiei in Romania, sa specifice anume care articole ar afecta independenta justitiei.
Imixtiunea diferitelor ambasade straine in viata politica si treburile interne ale Romaniei, mai cu seama din partea unor ambasadori reprezentanti ai unor regimuri de orientare progresista, este din ce in ce mai evidenta si mai deranjanta pentru functionarea corespunzatoare a anumitor institutii ale statului roman.
Nu este posibil ca in secolul in care ne aflam sa retraim din nou vremuri asemanatoare celor din timpul guvernatorilor otomani sau cei rusi din timpul protectoratelor instituite in principatele române.
O judecatoare catre ambasadorii straini: ca urmare a practicilor pe care le-aţi sustinut si promovat, sistemul de justitie a ajuns să fie disfunctional
“Atat in calitate de judecator, cu peste 25 de ani vechime, cat si de cetatean roman si european, va solicit public sa precizati concret care articole din “legile adoptate recent privind reforma justitiei, in forma actuala,” aveti “convingerea” ca risca sa puna in pericol “progresele” despre care vorbiti in comunicat.
Reactia pe care ati avut-o, de a critica in termeni generali modificari legislative fara a oferi exemple concrete de articole problema, nu doar ca nu sprijina independenta justitiei, dar contribuie la campania de dezbinare a societatii romanesti in care justitia este folosita ca maciuca politica si in care propaganda, manipularea si dezinformarea au luat locul argumentelor juridice.
Caci despre propaganda, manipulare si dezinformare este vorba daca nu sunt expuse, clar si punctual, care modificari adoptate la legile justitiei ar pune in pericol independenta justitiei ori ar subordona politic procurorii sau judecatorii, asa cum s-a tot vehiculat in aceasta perioada.”, a transmis judecatoare Florica Roman prin intermediul unei scrisori deschise
Judecatoarea din Oradea arata si nivelul de ipocrizie al acestor ambasadori straini, care n-au avut aceeasi reactie si in anul 2005, atunci cand sub pretextul unor riscuri sau vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale, au fost semnate in secret protocoale pe baza carora li s-a permis serviciilor sa imixtioneze in justitie:
“Ati tacut cand s-a aflat ca in Romania din 2005, sub pretextul combaterii coruptiei ca risc/vulnerabilitate la siguranta nationala, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a emis hotarari secrete prin care li s-au permis serviciilor de informatii sa imixtioneze in justitie. Altfel spus, intr-o tara membra a Uniunii Europene, monitorizata de Comisia Europeana prin MCV si in care ambasadele s-au aratat preocupate permanent de “independenta justitiei”, aceasta justitie a ajuns sa functioneze in baza unor reglementari secrete la care nici persoanele acuzate si nici macar judecatorii nu au acces. La fel era in comunism.”
Glasul.info
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Cu tot respectul pt dna judecatoare, dar nici dumneaei nu critica cu exemple concrete, anume care hotarari secrete, emise i 2005 de CSAT au permis serviciilor de informatii sa imixtioneze in justitie. Deci, dumneaei i se poate reproșa același lucru : manipularea opiniei publice prin critici fără exemplificare la concret.
De aici e alegerea auditoriului, ce valoare sa acorde declaratiilor unei astfel de persoane