libris.ro

Inca o trista poveste a exilului romanesc: Aurelia, femeia care a infruntat moartea in singuratate, printre straini

Inca o trista poveste a exilului romanesc: Aurelia, femeia care a infruntat moartea in singuratate, printre straini

Inca o trista poveste a exilului romanesc: Aurelia, femeia care a infruntat moartea in singuratate, printre straini

Sunt multe povestile despre romanii plecati in strainatate care fac sa-ti treaca fiori reci pe sina spinarii, unele dintre ele fiind chiar incarcate de un puternic dramatism sau tragism. Insa tocmai acum, in apropierea ultimelor zile din acest an, ne-a fost dat sa auzim poate una dintre cele mai triste povesti ale exilului romanesc din ultima vreme.

Daca pana acum in Romania s-a tot dat vina pe sistemul de sanatate romanesc, aratandu-se mai mereu cu degetul ba inspre ministrii sanatatii care s-au tot perindat pe la conducerea Ministerului Sanatii, ba pe indolenta si incompetenta, sau chiar reaua vointa si coruptia unor angajati din sistemul de sanatate, iata ca un exemplu revoltator ne vine din Spania, acolo unde o romanca a asteptat 12 ore lungi, timp in care si-a gasit sfarsitul in singuratate, nebagata de nimeni in seama.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Inca o trista poveste a exilului romanesc: Aurelia, femeia care a infruntat moartea in singuratate, printre straini

Redam integral trista poveste a Aureliei, relatata de catre un alt roman pe o retea de socialiazare:

„STRAINA PRINTRE STRAINI de Impreuna Reusim 29/12/2017

Tristetea care ma curpinde in aceste clipe, este incomensurabila fata de cea a multor romani plecati, fara de nume, si fara de glas, a celor multi si risipiti prin lume, a celor care sunt prezenti doar in statistici…nu asta le-a fost dorinta, nici visul lor de aur nu le-a fost sa fie asa…

In aceste clipe, inca o familie, sau ce a mai putut ramane din ea, este biciuita de durere, ori de reprosuri…as vrea sa cred macar atat…

Si asta, pentru ca un suflet singur, o femeie, romanca de-a noastra, pe numele sau Aurelia, a plecat dintre noi pentru ca destinul a decis, inca o data sa nu-i fie prielnic…saracindu-ne si mai mult, data fiind cota mortalitatii semenilor nostri!

Aflata pe aridele si blestematele plaiuri iberice, acolo unde nesansa multora a reprezentat chiar MOARTEA, si Aureliei i-a fost trecut, recent, numele pe aceasta lista neagra…

Internata intr-un azil, si asta nu din dragoste nemarginita, Aurelia a fost transportanta la spitalul din regiunea andaluza Jaen, San Juan de la Cruz, avand nevoie de asistenta medicala in regim de urgenta.

Ajunsa la spital, sarmana Aurelia, cea care nu stia nici o boaba din limba spaniola, a fost abandonata in sala de asteptare pentru…internare!!!

Dupa 12 ORE LUNGI, in care ea tot asteptase, personalul medical a recapacitat si, dandu-si seama ca s-a comis o gafa, a inceput, intr-un final, s-o caute, pan-au gasit-o…

Lasata intr-un colt, asemeni vietii sale pe plaiuri straine, Aurelia primise moarte eliberatoare in tacere, si fara sa i se opuna, singura…tacuta…asteptand!!!

Au urmat, ca in atatea alte cazuri, scuzele de rigoare ale centrului medical care, a afirmat ca si-a facut datoria, chemandu-o prin megafonie de mai multe ori!!!!!!!!!!!!!

Ma intreb cat poti sa fii de animal, cat de mult loc disponibil pentru ura trebuie sa aiba sufletul tau, al celui care ai fost capabil sa abandonezi o biata neputincioasa, singura si pe o targa, intr-un colt rece si gri ?!

Statul roman, cu a sa camarila si cohorta politica, este, in subsidiar, responsabil de inca o moarte careia nu i va acorda nici macar o scuza de rigoare!!!

Aureliei, i se dedica, cu piosenie, aceste marunte randuri in semn de impartasanie !!!, a postat Impreuna Reusim Impreuna Reusim

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info