Stiri

Alina Mungiu-Pippidi despre Kovesi: „Este încă susținută și de americani și de europeni pentru…”

Alina Mungiu-Pippidi despre Kovesi: „Este încă susținută și de americani și de europeni pentru…”

Politologul Alina Mungiu-Pippidi considera ca sefa DNA Codruta Kovesi beneficiaza inca de sustinerea americanilor si a autoritatilor de la Bruxelles, care sunt dispusi sa inchida ochii la abuzuri numai pentru a-si pastra in continuare controlul pe acest experiment al talibanismului legislativ implementat in Romania, mergand mai departe alaturi de ea, indiferent de orice conditii sau dezvaluiri s-ar putea face despre metodele abuzive, pe alocuri chiar de inspiratie mafiota, folosite in asa zisa lupta anticoruptie.

Inca o lovitura cu adevarat neasteptata o primeste insa Codruta Kovesi din partea unor ONG-uri infiintate in Romania de catre Fundatia Soros, care cer prin vocea directoarei Centrului de Resurse Juridice o investigatie urgenta si serioasa asupra situatiei de la DNA „în numele salvării instituției”.

”Doamna Kovesi este încă susținută și de americani și de europeni pentru foarte simplul motiv că nu există nici un alt caz de intervenție străină atât de puternică – nu intervenție în sens rău dar, în sfârșit influență străină foarte puternică undeva – care să fie un caz de succes.

N-avem deloc un asemenea caz de succes. Și atunci România este prezentată peste tot ca un caz de foarte mare succes al anticorupției. E dată drept exemplu în Bulgaria, în Ucraina.

Și le vine foarte greu acestor oameni să înțeleagă toate aceste dovezi pe care până și nouă ne e greu să le decriptăm, ele nu au fost niciodată prezentate de o sursă credibilă, nu circulă decât de la niște lobby-ști de-ai lui Alexander Adamescu, care sunt ușor de prezentat ca atare.

Deci pe de-o parte nici europenii nici americanii nu prea știu lucrurile ăstea, pe de altă parte chiar atât cât știu, în fond ei sunt solidari cu ce au susținut ani de zile – că trebuie o foarte puternică campanie anticorupție, care să nu se oprească la oameni politici și le vine foarte greu să lase din mână unicul caz de succes pe care îl au și pe care îl prezintă peste tot”, a spus Pippidi la postul de televiziune B1 TV

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

o oră ago

13 mai 1879 – Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata Buzău – Mărășești

13 mai 1879 - Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata…

4 ore ago

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

7 ore ago

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

o zi ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

2 zile ago