Alina Mungiu-Pippidi despre Kovesi: „Este încă susținută și de americani și de europeni pentru…”

Alina Mungiu-Pippidi despre Kovesi: "Este încă susținută și de americani și de europeni pentru..."

Alina Mungiu-Pippidi despre Kovesi: „Este încă susținută și de americani și de europeni pentru…”

Politologul Alina Mungiu-Pippidi considera ca sefa DNA Codruta Kovesi beneficiaza inca de sustinerea americanilor si a autoritatilor de la Bruxelles, care sunt dispusi sa inchida ochii la abuzuri numai pentru a-si pastra in continuare controlul pe acest experiment al talibanismului legislativ implementat in Romania, mergand mai departe alaturi de ea, indiferent de orice conditii sau dezvaluiri s-ar putea face despre metodele abuzive, pe alocuri chiar de inspiratie mafiota, folosite in asa zisa lupta anticoruptie.

Inca o lovitura cu adevarat neasteptata o primeste insa Codruta Kovesi din partea unor ONG-uri infiintate in Romania de catre Fundatia Soros, care cer prin vocea directoarei Centrului de Resurse Juridice o investigatie urgenta si serioasa asupra situatiei de la DNA „în numele salvării instituției”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[alert-success]”Doamna Kovesi este încă susținută și de americani și de europeni pentru foarte simplul motiv că nu există nici un alt caz de intervenție străină atât de puternică – nu intervenție în sens rău dar, în sfârșit influență străină foarte puternică undeva – care să fie un caz de succes.

N-avem deloc un asemenea caz de succes. Și atunci România este prezentată peste tot ca un caz de foarte mare succes al anticorupției. E dată drept exemplu în Bulgaria, în Ucraina.

Și le vine foarte greu acestor oameni să înțeleagă toate aceste dovezi pe care până și nouă ne e greu să le decriptăm, ele nu au fost niciodată prezentate de o sursă credibilă, nu circulă decât de la niște lobby-ști de-ai lui Alexander Adamescu, care sunt ușor de prezentat ca atare.

Deci pe de-o parte nici europenii nici americanii nu prea știu lucrurile ăstea, pe de altă parte chiar atât cât știu, în fond ei sunt solidari cu ce au susținut ani de zile – că trebuie o foarte puternică campanie anticorupție, care să nu se oprească la oameni politici și le vine foarte greu să lase din mână unicul caz de succes pe care îl au și pe care îl prezintă peste tot”, a spus Pippidi la postul de televiziune B1 TV[/alert-success]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info