Stiri

Un deputat PSD despre calatoria cu trenul: „Viteza de rulare nu este mai mare de 5 km/oră, iar zgomotul produs sperie călătorii şi provoacă ţipete copiilor din tren”

Un deputat PSD despre calatoria cu trenul: „Viteza de rulare nu este mai mare de 5 km/oră, iar zgomotul produs sperie călătorii şi provoacă ţipete copiilor din tren”

In Parlamentul Romaniei exista si politicieni cu umor, deputata PSD  Alina Teis parodiind calatoria cu trenul de pe plaiurile mioritice. Infrastructura deficitara si foarte veche, pe alocuri chiar impracticabila, ofera o experienta trista amatorilor de calatorii cu trenul prin Romania.

Politicianul mehedintean face o radiografie asupra unor portiuni din infrastructura feroviara care ofera o imagine sumbra cu privire la starea transportului feroviar pentru calatori din tara noastra.

Un deputat PSD despre calatoria cu trenul: „Viteza de rulare nu este mai mare de 5 km/oră, iar zgomotul produs sperie călătorii şi provoacă ţipete copiilor din tren”

Parafrazând vechiul cântec „Trenule, maşină mică!”, noi mehedinţenii, cei care îndrăznim să călătorim cu trenul în zilele de azi, am putea să adăugăm versuri noi, de genul:

Trenule, maşină mică
Stai la Balota o clipă!
Şi uită-te -n stânga-n dreapta,
Dacă şina te primeşte
Şi nu te rostogoleşte…
Făcând haz de necaz cu această parodie, vreau să atrag serios atenţia că, în zona kilometrului 346, numită şi Dealul Balota, judeţul Mehedinţi, de pe magistrala C.F.R. Bucureşti – Timişoara, este o adevarată aventură a mecanicilor de locomotivă să îşi conducă maşinăriile, fie ele şi electrice şi bine computerizate.
Numai în ultimele luni au avut loc mai multe incidente, dintre care unele au fost deraieri, iar în unele cazuri, chiar reprezentanţii presei au descoperit unele defecţiuni periculoase ale şinelor, evitând în ultimul moment accidente, care puteau să aibă multe victime omeneşti.La trecerea celor aproape 4 kilometri mai ales la coborâre, spre Timişoara, garniturile de tren scârţâie din toate încheieturile, „rugându-se” Domnului să găsească în faţa şinele întregi sau să nu se desprindă sub greutate.
Viteza de rulare nu este mai mare de 5 km/oră, iar zgomotul produs sperie călătorii şi provoacă ţipete copiilor din tren.
Un călător indiferent de vârsta, dacă ar porni în acelaşi timp cu trenul din vârful dealului Balota până la baza lui, în mod sigur ar ajunge cu cel puţin 5 minute înainte.Şi acest lucru nu este de ieri, de azi. C.F.R.- ul, în schimb, este mut.
Păstrează o tăcere suspectă faţă de populaţie. Repară sau se face că repară căile de rulare cu firme care au încasat milioane de lei şi au făcut lucrări de mântuială sau care au încasat banii şi au abandonat lucrările.”, dezvaluie doamna deputat Alina Teis intr-o declaratie de presa.

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

8 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

14 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago