Doboșeni, jud. Covasna, o rană sângerândă pe trupul Țării

Doboșeni, jud. Covasna, o rană sângerândă pe trupul Țării

În Duminica Ortodoxiei câteva suflete au adus lumina lumânărilor în biserica martirizată din Doboșeni pentru a ne lăsa luminați de Sfintele Icoane aduse aici anul trecut de copiii Covasnei, copiii noștri.

Ne-am rugat împreună cu părintele Vasile pentru cei adormiți în credința strămoșilor și pentru întoarcerea celor din sat care si-au pierdut de-a lungul grelelor prigoane credința ortodoxă si limba română, în Duhul Neamului Românesc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Am fost atent la expresia de pe figurile prietenilor care nu au mai fost până acum în biserica cu hramul Sfintilor Apostoli Petru și Pavel, dar si a celor care o mai văzuseră. Sfâșietoare imagine, ochii lor nu plângeau, ci strigau. Icoanele lăsate anul trecut pe niste lespezi, sprijinite de zidurile cu oasele dezvelite ne-au așteptat acolo, neclintite, părea că nici praful nu s-a așezat pe ele, ca si cum acolo timpul stă în loc, împietrit și el, ca si satul în care ultimul ortodox a trecut la Domnul anul trecut.

Numai zgomotul târnăcoapelor din anul 1940 care s-au izbit în zidurile bisericii se mai auzeau încă…acele tunete nu vor înceta decât poate atunci când ruinele vor adormi si se vor trezi în rânduiala frumoasă a bisericilor împodobite cu lumină.

Doamne, dă-ne puterea de a stinge măcar cu un strop de apă această rană!

Am fost aici si ne-am închinat, noi, Anita Toporeanu, Maria Crețu Graur, Maricica Manea, Gabi Gabriela, Samuel Coscodar, Stefan, Daniela Rusu, Radu, Vasilica, Sery David, Costi Staicu, Anișoara, Ion, Mariana Stan, Mariana Toader, Alina, Stefan, Mihai Tîrnoveanu

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor "civilizatii" in Romania

mar feb. 27 , 2018
Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania Nu poti sa nu te intrebi ce naiba li se preda studentilor de la Universitatea de Vest cand vezi cu precadere ca apar in public astfel de specimene cu creierele spalate care „au studiat” acolo. Personal, […]
Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor "civilizatii" in Romania

Poate vă place și:

libris.ro