Pe Calea Neamului am ajuns din nou la Mormântul Părintelui pentru a ne închina și a lua puterea de a merge mai departe pe Linia Credinței și a Luptei pentru Identitatea Națională.
Într-o lume ce vrea să-și ucidă reperele fundamentale pentru a se arunca in haosul ateist, în care trădarea și fariseismul sunt la tot pasul si chiar așezate la loc de cinste, tocmai din cauza dărâmării Reperelor, nevoia de a ne strânge în jurul Duhului Viu al Părintelui Justin Pârvu este din ce in ce mai acută.
Tineri, bătrâni, oameni de toate vârstele și profesiile, se adună cu miile din toată Țara lângă Reperul care este Părintele, pentru a spulbera instabilitatea si fețele schimbătoare și amagitoare ale lumii, cu Certitudinea că Cinstea, Corectitudinea, Adevărul, fără de care nici Dragoste nu poate fi, rămân pilonii Lumii reale, pe care cu adevărat se poate ridica o țară.
Într-un cuvânt, fără curățenie sufletească, nu poti fi in lupta pentru România, ci doar într-o amăgire a acestei lupte și a oamenilor implicit. Asa văd eu mesajul pe care Părintele Justin l-a transmis.
Cu Nădejde în contra deznădejdii și cu Adevăr în contra minciunii, să ținem Steagul sus, adică să afirmăm ceea ce este de afirmat: o Credința și o Țară.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Văd tot mai des pe rețelele de socializare afirmații despre conceptul de guvernare ca ceva nociv. Depinde despre ce sistem vorbim. Dacă sistemul este greșit sau de-a dreptul ticălos, atunci guvernarea este într-adevăr ceva rău. Asta este ca și cum cineva devine ateu pe motiv că vede un preot beat. Așa au […]