Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania

Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania

Nu poti sa nu te intrebi ce naiba li se preda studentilor de la Universitatea de Vest cand vezi cu precadere ca apar in public astfel de specimene cu creierele spalate care „au studiat” acolo. Personal, am intalnit deja mai multe cazuri de acest fel care ne fac sa credem ca avem de a face deja cu un mic fenomen.

Dar totusi cred ca asta depinde foarte mult si de toleranta fiecarui individ la incercarile de a-i fi spalat creierul, de felul cum isi putea impune sa elimine din subconstientul sau toate aceste elemente infuzate de propaganda antiromaneasca.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cititi si: Macoveismul este un fenomen global? Portugalia a vrut sa ii retraga imunitatea europarlamentarei Ana Gomes pentru defaimarea propriei tari!

Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania

Sa ne amintim de ce spunea Octavian Goga despre acest fenomen „cultural” menit sa-i transforme pe romanii transilvaneni in „ieniceri ai civilizatiei unguresti”:

„Curand, pe masura ce primeam notiunile de cultura straina, mi-am dat seama ca trebuie sa instrumentez un proces de eliminare constienta, pentru ca aceasta cultura, pe care o primeam, sa nu ma faca un fel de ienicer al civilizatiei unguresti.”

Potrivit celor care o sustin pana in panzele albe pe Macovei & comp., romanii sunt un popor fara istorie, citez: „inapoiat” si „incapabil”. Iata de pilda cum arata un dialog halucinant in care este dezbatuta defaimarea propriei tari de catre europarlamentarul Ana Gomes:

 

  • „Macoveismul nu e un fenomen global, portughezii au aceasi problema ca si romanii: se desconsidera,sunt frustrati, se considera inapoiati si incapabili.Totusi Portugalia are o istorie…”, a scris  Telescu Cosmin pe Facebook
  • „Parca Romania,nu ar avea?!!!!!!”, a scris  Adam’s Simi pe Facebook
  • „Adam’s Simi Romania nu are…am studiat Istoria 6 ani in Ro,am si predat-o!”, a scris  Telescu Cosmin pe Facebook

 

Atat de tare sa le fi fost inoculata propaganda  de factura austro-ungara, habsburga, germanica, etc romanilor din vestul tarii incat au ajuns sa-si denigreze propria tara si propriul popor? Nici macar ultima colonie din lumea a treia nu-si uita istoria, cu bune si cu rele, nu-si uita radacinile, legaturile stramosilor lor cu cerul si cu pamantul. Numai la noi vad ca e la moda ca diferiti ipochimeni sa-si arate dispretul fata de proriul neam si de propria tara.

Este evident ca lucrurile au fost „ajutate” sa ajunga in aceasta directie, existand o pleiada intreaga de barzi ai antiromanismului, in frunte cu Patapievici, Boia, Liiceanu, Tismaneanu, Gherman,etc.

Culmea este insa ca mare parte din aceasta ideologie paguboasa care propovaduieste dispretul la adresa propriului neam si a propriei tari se suprapune aproape pana la perfectie peste propaganda antiromaneasca si teze istorice inventate impotriva poporului roman de catre diferiti pseudoistorici straini.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Si PDL-ismul ajunsese in ultimele sale zile de viata sa fie "sustinut" pe strazi de oameni imbracati in portocaliu, dar cu cagule negre pe fata

mar feb. 27 , 2018
Si PDL-ismul ajunsese in ultimele sale zile de viata sa fie „sustinut” pe strazi de oameni imbracati in portocaliu, dar cu cagule negre pe fata In vreme ce puzderia de „zoiaristi” si oameni aciuati prin televiziune aflati in slujba propagandei sistemului se intreaba nedumeriti si cu o vizibila amaraciune unde […]
Si PDL-ismul ajunsese in ultimele sale zile de viata sa fie "sustinut" pe strazi de oameni imbracati in portocaliu, dar cu cagule negre pe fata, Foto: Glasul-Moldovei.blogspot.com

Poate vă place și:

libris.ro