Tunegaru continua lupta impotriva lui Eminescu: “Vrem prin Eminescu sa spalam minti sau sa le ingradim, să le croim după un calapod al inutilitatii, ascunzandu-ne sub pretextul că Eminescu este poetul national”
Profesoara de limba romana (n.r. sic!?) Cristina Tunegaru, cu alergie la autorii si scriitorii romani, precum Eminescu, Creanga, sau Slavici, pe care sustinea ca nu-i mai doreste in programa scolara si in locul carora ar “prefera” autori straini din literatura universala, loveste din nou, cu declaratii reinnoite impotriva lui Mihai Eminescu.
Aidoma unui asediu permanent in care este folosit un berbece pentru a lovi poarta de intrare a cetatii, avand ca scop expunerea a tot ce se in afla intre zidurile cetatii la mila invadatorilor, fix asa lovesc metodic si necrutator ciracii lui Soros din Romania in toate domeniile societatii romanesti, incercand sa “deschida” cu forta societatea pentru ca aceasta sa achieseze la niste asa zise “valori” care sunt cu totul si cu totul straine de etosul romanesc, iar in unele cazuri chiar profund incompatibile cu poporul roman.
Tunegaru continua lupta impotriva lui Eminescu: “Vrem prin Eminescu sa spalam minti sau sa le ingradim, să le croim după un calapod al inutilitatii, ascunzandu-ne sub pretextul că Eminescu este poetul national”
„Încă de la primele contacte cu Eminescu, le cerem copiilor să fie ceea ce nu sunt, adulți. Și dacă ei nu sunt adulți, îi facem noi cu forța, oferindu-le de-a gata ceea ce ar trebui să spună despre marele Eminescu. Și de aici se naște îndepărtarea de poezie și impresia de nestrămutat că Eminescu e un poet dificil de înțeles. Unor copii care nu au citit poezie și nu știu să simtă poezia, le cerem să îl comenteze pe Eminescu?
Pentru cineva care știe ce înseamnă o poezie a acestui poet, ideea aceasta sună ca o blasfemie. Nimeni cu excepția a doi profesori ai Facultății de Litere, nimeni nu mi-a cerut punctul de vedere despre o poezie a lui Eminescu. De-a lungul anilor a trebuit să regurgitez ceea ce au mestecat alții, a trebuit să învăț cuvinte și idei despre poezia eminesciană. Interpretările făcute textelor lui Eminescu sunt mai importante decât chiar poeziile.
Vrem prin Eminescu să spălam minți sau să le îngrădim, să le croim după un calapod al inutilității, ascunzându-ne sub pretextul că Eminescu este poetul național?”, a scris Cristina Tunegaru pe Facebook
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.