Antiromanism

Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania

Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania

Nu poti sa nu te intrebi ce naiba li se preda studentilor de la Universitatea de Vest cand vezi cu precadere ca apar in public astfel de specimene cu creierele spalate care „au studiat” acolo. Personal, am intalnit deja mai multe cazuri de acest fel care ne fac sa credem ca avem de a face deja cu un mic fenomen.

Dar totusi cred ca asta depinde foarte mult si de toleranta fiecarui individ la incercarile de a-i fi spalat creierul, de felul cum isi putea impune sa elimine din subconstientul sau toate aceste elemente infuzate de propaganda antiromaneasca.

Macoveismul si sustinatorii sai SAU Cum sunt creati ieniceri ai altor „civilizatii” in Romania

Sa ne amintim de ce spunea Octavian Goga despre acest fenomen „cultural” menit sa-i transforme pe romanii transilvaneni in „ieniceri ai civilizatiei unguresti”:

„Curand, pe masura ce primeam notiunile de cultura straina, mi-am dat seama ca trebuie sa instrumentez un proces de eliminare constienta, pentru ca aceasta cultura, pe care o primeam, sa nu ma faca un fel de ienicer al civilizatiei unguresti.”

Potrivit celor care o sustin pana in panzele albe pe Macovei & comp., romanii sunt un popor fara istorie, citez: „inapoiat” si „incapabil”. Iata de pilda cum arata un dialog halucinant in care este dezbatuta defaimarea propriei tari de catre europarlamentarul Ana Gomes:

 

  • „Macoveismul nu e un fenomen global, portughezii au aceasi problema ca si romanii: se desconsidera,sunt frustrati, se considera inapoiati si incapabili.Totusi Portugalia are o istorie…”, a scris  Telescu Cosmin pe Facebook
  • „Parca Romania,nu ar avea?!!!!!!”, a scris  Adam’s Simi pe Facebook
  • „Adam’s Simi Romania nu are…am studiat Istoria 6 ani in Ro,am si predat-o!”, a scris  Telescu Cosmin pe Facebook

 

Atat de tare sa le fi fost inoculata propaganda  de factura austro-ungara, habsburga, germanica, etc romanilor din vestul tarii incat au ajuns sa-si denigreze propria tara si propriul popor? Nici macar ultima colonie din lumea a treia nu-si uita istoria, cu bune si cu rele, nu-si uita radacinile, legaturile stramosilor lor cu cerul si cu pamantul. Numai la noi vad ca e la moda ca diferiti ipochimeni sa-si arate dispretul fata de proriul neam si de propria tara.

Este evident ca lucrurile au fost „ajutate” sa ajunga in aceasta directie, existand o pleiada intreaga de barzi ai antiromanismului, in frunte cu Patapievici, Boia, Liiceanu, Tismaneanu, Gherman,etc.

Culmea este insa ca mare parte din aceasta ideologie paguboasa care propovaduieste dispretul la adresa propriului neam si a propriei tari se suprapune aproape pana la perfectie peste propaganda antiromaneasca si teze istorice inventate impotriva poporului roman de catre diferiti pseudoistorici straini.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

8 ore ago

25 Mai 2024 – O nouă manifestare la Castanul Unirii de la Vişan!

O nouă "lecţie de istorie" adevărată va fi susţinută sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu…

17 ore ago

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

18 ore ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

22 de ore ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

23 de ore ago

17 Mai 1919 – Teodor Pirici, olteanul care a eliberat Aradul

La data de 17 mai 1919, locuitorii Aradului întâmpinau cu multă lumină în ochi și căldură…

o zi ago