Iran

Iranul interzice dolarul american in comert!

Iranul interzice dolarul american in comert

Autoritatile de la Teheran au anuntat ca ordinele de cumparare ale comerciantilor care utilizau pana acum moneda americana nu vor mai fi acceptate in cadrul procedurilor prin care se fac importurile.

Aceasta noua politica monetara este potrivit presei locale, in concordanta cu dispozitiile oficiale ale Băncii Centrale a Iranului (CBI) si are ca scop tinerea sub control a fluctuatiilor ratelor de piață ale dolarului american.

Mehdi Kasraeipour, directorul pentru politicile de schimb valutar al Băncii Centrale a Iranului (CBI), a fost citat de agenția de știri IRNA, afirmand ca masura a intrat în vigoare miercuri, în baza unei scrisori adresate Ministerului Industriei, Minelor și Comerțului. El a explicat ca aceasta masura nu avea repercusiuni majore asupra comerciantilor, deoarece oricum ponderea folosirii dolarului american in regiune oricum nu era foarte ridicata.

„De mult timp, sectorul bancar al Iranului nu poate folosi dolarul ca urmare a sancțiunilor”, a dezvaluit Mehdi Kasraeipour

Iranul nu este la prima masura de acest gen, in anul 2012 interzicand de asemenea activitatea valutistilor pentru a opri devalorizarea monedei nationale.

Sanctiunile impuse de catre SUA impotriva bancii centrale din Iran determina sporadic autoritatile iraniene sa ia asemenea masuri atunci cand considera ca moneda nationala este in pericol de devalorizare.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

4 ore ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

14 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

o zi ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

2 zile ago