PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie
Nemultumiti de faptul ca sunt sistematic nedreptatiti si marginalizati, reprezentantii comunității româneşti din Sfântu Gheorghe au hotarat sa reactioneze si sa organizeze un protest in fata sediului primariei din localitate, aratandu-si astfel dezaprobarea fata de atitudinea autoritatilor locale cu privire la decizia de a muta scena comunitatii româneşti din zona centrala unde ar fi trebuit sa aiba loc o manifestare culturala, intr-o zona marginasa, respectiv in curtea unei institutii de invatamant.
Despărțământul Covasna-Harghita al ASTREI, prin vicepreședinta Maria Crețu-Graur, anunță organizarea acțiunii de PICHETARE a Primăriei Sf. Gheorghe, în zilele de 22 și 23 martie, între orele 15.30-16.30, în semn de protest față de hotărârea organizatorilor Zilelor Sf. Gheorghe 2018 de a muta Scena Comunității din centrul orașului, în curtea unei unități de învățământ, potrivit lui Mihai Târnoveanu.
PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie
“PROTEST în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe, azi si mâine între orele 15,30-16,30. Prezenti, alături de Maria!
”Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,/ pentru cântecul tău ţintuit în piroane,/ pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri”
Pentru libertatea de a fi român în Covasna, pentru copiii români care duc Datina mai departe, pentru Dreptul lor de a fi prezenți în Centru cu joc si cântec popular de Zilele Orasului Sfântu-Gheorghe! Niciun primar nu le va putea lua acest Drept. Acest Drept a fost scris cu sângele si jertfa oștirilor române biruitoare, iar sângele si jertfa nu se șterg.
Protestul sub formă de pichetare a Primăriei este organizat de Asociația Astra-Despărțământul Covasna-Harghita, la inițiativa doamnei vicepresedinte Maria Crețu-Graur, directoarea cotidianului ”Mesagerul de Covasna”.
Această româncă de toată cinstea se zbate de ani de zile pentru drepturile legitime ale fraților si surorilor ei din jud. Covasna, pentru ca vocea lor să fie auzită, pentru ca România să fie vie în Inima ei, în Arcul Intracarpatic. Vom fi alături de Maria în toate bătăliile ei, nu va fi niciodată singură. Să nu se îndoiască nimeni de acest lucru!
Cu Dumnezeu înainte!”, scrie Asociatia Calea Neamului pe pagina sa de facebook
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.