RSS

În România se tot reiau alegeril…

În România se tot re…

Minunata lume nouă

Viața din România de…

Din categoria liberalism sinistr…

După perla PSD-istul…

Sub pretextul pandemiei, Csaba B…

Csaba Borboly s-a ad…

Jurnal de pandemie: cum sunt des…

Jurnal de pandemie: …

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie

Print Friendly, PDF & Email

PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie

Nemultumiti de faptul ca sunt sistematic nedreptatiti si marginalizati, reprezentantii comunității româneşti din Sfântu Gheorghe au hotarat sa reactioneze si sa organizeze un protest in fata sediului primariei din localitate, aratandu-si astfel dezaprobarea fata de atitudinea autoritatilor locale cu privire la decizia de a muta scena comunitatii  româneşti din zona centrala unde ar fi trebuit sa aiba loc o manifestare culturala, intr-o zona marginasa, respectiv in curtea unei institutii de invatamant.

Despărțământul Covasna-Harghita al ASTREI, prin vicepreședinta Maria Crețu-Graur, anunță organizarea acțiunii de PICHETARE a Primăriei Sf. Gheorghe, în zilele de 22 și 23 martie, între orele 15.30-16.30, în semn de protest față de hotărârea organizatorilor Zilelor Sf. Gheorghe 2018 de a muta Scena Comunității din centrul orașului, în curtea unei unități de învățământ, potrivit lui Mihai Târnoveanu.

PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie

 

“PROTEST în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe, azi si mâine între orele 15,30-16,30. Prezenti, alături de Maria!

”Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,/ pentru cântecul tău ţintuit în piroane,/ pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri”
Pentru libertatea de a fi român în Covasna, pentru copiii români care duc Datina mai departe, pentru Dreptul lor de a fi prezenți în Centru cu joc si cântec popular de Zilele Orasului Sfântu-Gheorghe! Niciun primar nu le va putea lua acest Drept. Acest Drept a fost scris cu sângele si jertfa oștirilor române biruitoare, iar sângele si jertfa nu se șterg.

Protestul sub formă de pichetare a Primăriei este organizat de Asociația Astra-Despărțământul Covasna-Harghita, la inițiativa doamnei vicepresedinte Maria Crețu-Graur, directoarea cotidianului ”Mesagerul de Covasna”.

Această româncă de toată cinstea se zbate de ani de zile pentru drepturile legitime ale fraților si surorilor ei din jud. Covasna, pentru ca vocea lor să fie auzită, pentru ca România să fie vie în Inima ei, în Arcul Intracarpatic. Vom fi alături de Maria în toate bătăliile ei, nu va fi niciodată singură. Să nu se îndoiască nimeni de acest lucru!
Cu Dumnezeu înainte!”, scrie Asociatia Calea Neamului pe pagina sa de facebook


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info