Gigi Becali este reclamat din nou la CNCD pentru discriminare, de data aceasta de catre o deputata

Gigi Becali este reclamat din nou la CNCD pentru discriminare, de data aceasta de catre o deputata

Aida-Cristina CĂRUCERU, deputat PSD de Bucuresti, l-a reclamat pe Gigi Becali pentru discriminare Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru declaratiile referitoare la femeile din PSD pe care finantatorul FCSB le-a facut in timpul conferintei de presa de saptamana trecuta, declaratii pe care deputata PSD le considera discriminatorii.

“Constat cu îngrijorare că femeile au devenit din ce în ce mai frecvent subiectul unor declarații discriminatoare, care perpetuează stereotipuri de gen și creează un climat social tensionat. Nu este lipsă de bărbați care să ocupe spațiul public cu tot felul de declarații.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Acest statut de persoane publice îi obligă la o responsabilitate suplimentară față de declarațiile lor și față de termenii pe care îi folosesc cu referire la femei.

Am depus petiția de la CNCD ca un semnal de alarmă în acest sens și pentru a atrage atenția asupra faptului că toți suntem responsabili pentru climatul social și percepția asupra femeilor care ocupă demnități în statul român.”, a scris deputata PSD Aida-Cristina CĂRUCERU pe facebook

Gigi Becali este reclamat din nou la CNCD pentru discriminare, de data aceasta de catre o deputata

“În urma conferinței de presă susținută la finalul săptămânii trecute de către dl George Becali și în urma unor declarații susținute de către acesta în cadrul respectivei conferințe, am depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Declarațiile făcute de către dl Becali, atât în legătură cu Viorica Dăncilă, dar și în legătură cu membrii PSD consider că sunt discriminatorii și defăimătoare. Modul în care s-a referit dl Becali la doamna Prim-Ministru Dăncilă, precum și modul în care s-a raportat la femeile care fac parte din PSD, folosind termeni precum “stăpânirea femeilor” este profund discriminatoriu.

Femeile nu sunt ceva ce trebuie “stăpânit”, iar calitatea de bărbat nu trebuie pusă în opoziție cu cea de femeie, atunci când vine vorba despre ocuparea unor funcții de demnitate publică, funcții care potrivit Constituției și legilor românești sunt accesibile tuturor cetățenilor români.(…)

Libertatea de exprimare este garantată de Constituție pentru toți cetățenii români, dar ea nu înseamnă un cec în alb pentru defăimare sau discriminare, nici pe criteriul de gen, nici pe criteriul apartenenței politice.”, a mai adaugat deputata PSD pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie

mie mart. 21 , 2018
PROTEST al comunității româneşti anuntat în fața Primăriei din Sfântu-Gheorghe în zilele de 22 și 23 martie Nemultumiti de faptul ca sunt sistematic nedreptatiti si marginalizati, reprezentantii comunității româneşti din Sfântu Gheorghe au hotarat sa reactioneze si sa organizeze un protest in fata sediului primariei din localitate, aratandu-si astfel dezaprobarea fata de […]
Maria Crețu-Graur, directoarea cotidianului ”Mesagerul de Covasna”, Foto: facebook.com/asociatiacaleaneamului

Poate vă place și:

libris.ro