Societate

Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

De la an la an, observam ca se mobilizeaza tot mai multa lume pentru a sustine nobilul scop pentru care militeaza organizatorii Marsului pentru Viata. Peste sase mii de persoane au participat la Marsul pentru Viata de la Iasi din acest an.

Evenimentul a pornit de la ora 13:00 din Piata Unirii din Iasi, acolo unde s-au strans participantii la acest mars, pentru a promova dreptul la viata al copiilor nenascuti si pentru a atrage atentia asupra unui fenomen ingrijorator cu care se confrunta Romania: un numar anual urias de avorturi in comparatie cu media europeana.

E emotionant sa vezi tineri care dovedesc o maturitate mai mare decat a multora dintre cei care se lauda cu multa experienta de viata. Alaturi de ei, monitorizand cu atentie desfasurarea si organizarea evenimentului, membrii ai unor organizatii neguvernamentale, profesori de religie, preoti, activisti ortodocsi, asociatii ale tinerilor ortodocsi, care s-au solidarizat ca in fiecare an pentru organizarea acestui mars ce se doreste a fi atat un un semnal de alarma, cat si o voce care sa promoveze dreptul la viata al copiilor nenascuti, militand la sprijinirea femeilor aflate in situatii de criza si se gandesc in ultima instanta la avort in timpul sarcinii.

Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

Cu toate ca vremea nu a fost la fel de blanda ca anul trecut, participarea la mars a fost destul de consistenta, ba chiar dupa estimarile noastre am spune ca a fost chiar semnificativ mai mare decat in 2017, acesta fiind probabil un semnal de constientizare al problemei cu care se confrunta de ani buni Romania atunci cand vorbim de numarul urias de avorturi, care nu poate fi explicat doar prin situatia economica sau nivelul scazut de cultura al femeilor care avorteaza, cata vreme statisticile reflecta ca acestea fac parte din toate paturile sociale, inclusiv dintre cele cu studii superioare si cu o situatie materiala foarte buna.

Dupa ce au ascultat o serie de discursuri motivationale, participantii la mars au pornit cu totii din Piata Unirii la pas prin oras, punctul final de oprire fiind bulevardul Stefan cel Mare.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago