libris.ro

Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

De la an la an, observam ca se mobilizeaza tot mai multa lume pentru a sustine nobilul scop pentru care militeaza organizatorii Marsului pentru Viata. Peste sase mii de persoane au participat la Marsul pentru Viata de la Iasi din acest an.

Evenimentul a pornit de la ora 13:00 din Piata Unirii din Iasi, acolo unde s-au strans participantii la acest mars, pentru a promova dreptul la viata al copiilor nenascuti si pentru a atrage atentia asupra unui fenomen ingrijorator cu care se confrunta Romania: un numar anual urias de avorturi in comparatie cu media europeana.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


E emotionant sa vezi tineri care dovedesc o maturitate mai mare decat a multora dintre cei care se lauda cu multa experienta de viata. Alaturi de ei, monitorizand cu atentie desfasurarea si organizarea evenimentului, membrii ai unor organizatii neguvernamentale, profesori de religie, preoti, activisti ortodocsi, asociatii ale tinerilor ortodocsi, care s-au solidarizat ca in fiecare an pentru organizarea acestui mars ce se doreste a fi atat un un semnal de alarma, cat si o voce care sa promoveze dreptul la viata al copiilor nenascuti, militand la sprijinirea femeilor aflate in situatii de criza si se gandesc in ultima instanta la avort in timpul sarcinii.

Mii de participanti la editia din 2018 a "Marsului pentru Viata" de la Iasi
Mii de participanti la editia din 2018 a „Marsului pentru Viata” de la Iasi

Cu toate ca vremea nu a fost la fel de blanda ca anul trecut, participarea la mars a fost destul de consistenta, ba chiar dupa estimarile noastre am spune ca a fost chiar semnificativ mai mare decat in 2017, acesta fiind probabil un semnal de constientizare al problemei cu care se confrunta de ani buni Romania atunci cand vorbim de numarul urias de avorturi, care nu poate fi explicat doar prin situatia economica sau nivelul scazut de cultura al femeilor care avorteaza, cata vreme statisticile reflecta ca acestea fac parte din toate paturile sociale, inclusiv dintre cele cu studii superioare si cu o situatie materiala foarte buna.

Dupa ce au ascultat o serie de discursuri motivationale, participantii la mars au pornit cu totii din Piata Unirii la pas prin oras, punctul final de oprire fiind bulevardul Stefan cel Mare.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info