Cate eforturi se mai fac pentru alterarea constiintei nationale: “poezie” dezgustatoare rostita la „Zilele Eminescu“
Asaltul impotriva constiintei nationale a poporului român se intensifica in ultima vreme, iar loviturile insidioase se succed cu o repezicune aproape ametitoare. Pentru ceea ce a reprezentat si reprezinta inca Eminescu pentru poporul român si mai ales pentru spiritul nationalist si patriotic al acestuia, marele nostru poet national a devenit o tinta atacata din ce in ce mai des, si in cele mai oribile moduri cu putinta.
La editia din acest an a „Zilelor Eminescu” din Botoșani, a fost rostita una dintre cele mai dezgreabile si oribile “creatii poetice” auzite vreodata de urechea umana, o poezie cu aluzii pornografice, potrivita mai curand unei reuniuni de taverna, decat unui eveniment cultural.
Cate eforturi se mai fac pentru alterarea constiintei nationale: “poezie” dezgustatoare rostita la „Zilele Eminescu“
Sa fie acesta un accident? N-am prea crede aceasta varianta, tinand mai ales cont si de numeroasele antecedente cand numele si memoria lui Eminescu au fost intinate pana acum prin diverse atacuri parsive.
Poeta Medeea Iancu a fost in cele din urma “recompensata” cu o sanctiune contraventionala din partea politiei din Botosani, dupa ce autoritatile au fost sesizate de catre un bihorean care s-a simtit lezat de respectiva creatie “poetica”.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
(VIDEO) Romania Neimblanzita, un film care dezvaluie frumusetea salbatica a Romaniei Pe 13 aprilie se lanseaza in cinematografele din Romania un film documentar deosebit despre viata salbatica din tara noastra: “Romania Neimblanzita”, un dar oferit de Auchan tuturor romanilor, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire […]