libris.ro

4 Aprilie 1944 – Mari distrugeri materiale si mii de morti in Bucuresti, un masacru rusinos si inutil din punct de vedere militar

4 Aprilie 1944 – Mari distrugeri materiale si mii de morti in Bucuresti, un masacru rusinos si inutil din punct de vedere militar

4 Aprilie 1944 – Mari distrugeri materiale si mii de morti in Bucuresti, un masacru rusinos si inutil din punct de vedere militar; bombardament masiv al aviației anglo-americane asupra Bucureștiului, soldat cu mari distrugeri materiale si mii de morți.

Chiar daca se vor alinia in sir indian sute de asa zisi istorici sau strategi militari care sa argumenteze de ce ar fi fost necesara bombardarea masiva din partea aviației anglo-americane asupra Bucureștiului, soldata cu mari distrugeri materiale si cu mii de morti, pentru noi tot nu este explicabila si justificata o asemenea atrocitate indreptata impotriva populatiei civile.

Ironia face ca intre bombardamentele anglo-americane din aprilie – mai si pana in august, cand pe teritoriile romanesti intrau tancurile sovietice, cetatenii Romaniei sa nu fi avut practic prea multe clipe de liniste, fiind in acei ani aproape in permanenta sub o puternica presiune si simtind constant sabia lui Damocles deasupra capului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


4 Aprilie 1944 – Mari distrugeri materiale si mii de morti in Bucuresti, un masacru rusinos si inutil din punct de vedere militar

„Romania a purtat razboi cu toata puterea de care a fost capabila numai contra Rusiei. Fata de Anglia si Statele Unite numai s-a aparat pe cat a fost posibil, adica aproape deloc, ceea ce n-a impiedicat pe aceste doua mari puteri occidentale sa ne loveasca cat au putut mai crunt in folosul Rusiei. (…)

Nu aveam nici un mijloc de lupta, nici o arma cu care ne-am fi putut bate cu ei si n-aveam nici un motiv de razboi; aveam in schimb tot interesul sa evitam orice act de razboi intre noi si ei. Englezii si americanii – mai bine zis Churchill si cu Roosevelt – au tinut insa sa ajute cat mai puternic pe rusi, incat au reusit prin bombardamentele lor aeriene asupra oraselor si populatiei sa ridice in toata tara un nemaipomenit val de ura in contra lor.”, scria generalul Platon Chirnoagă in „Istoria politica si militara a razboiului Romaniei contra Rusiei sovietice”

Generalul britanic Henry Maitland Wilson si rolul jucat in evenimentele din 1944 din Romania

Generalul britanic Henry Maitland Wilson si rolul jucat in evenimentele din 1944 din Romania
Generalul britanic Henry Maitland Wilson si rolul jucat in evenimentele din 1944 din Romania

“… Wilson propunea bombardamente puternice asupra populatiei ca s-o revolte in contra lui Antonescu. Aceste bombardamente au inceput la 4 Aprilie si au avut un efect exact contrar decat cel scontat de occidentali. In locul simpatiei de care acestia se bucurau, s-a ridicat un val de ura totala in contra lor. Maniu a intervenit la 19 Aprilie prin Stirbey la Cairo, ca sa inceteze aceste bombardamente care fac un mare rau politicii anglo-americane; dar protestul sau n-a fost luat in seama si bombardamentele anglo-americane asupra populatiei romane lipsita de orice forma de aparare aeriana si antiaeriana au continuat pana la capitularea Romaniei.”, scria generalul Platon Chirnoaga

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info