Site icon Glasul.info

Noua stângă și Școala de la Frankfurt nu suportă nimic ce-i românesc!

Trompetele propagandistice ale sistemului, platite din matrapazlacurile afacerii "Microsoft". Beneficiari: Patapievici, Tismaneanu, Plesu si Liiceanu?

Trompetele propagandistice ale sistemului, platite din matrapazlacurile afacerii "Microsoft". Beneficiari: Patapievici, Tismaneanu, Plesu si Liiceanu?

Noua stângă și Școala de la Frankfurt nu suportă nimic ce-i românesc! 

Tricolorul Românesc, sfântul tricolor românesc pentru care sute si sute de mii de eroi au imbracat camasa mortii, si si-au dat sangele pentru dreptul neamului românesc de a flutura acest drapel pe pamanturile noastre stramosesti, provoaca alergii unor marțafoi cu orientari internationaliste, unor lichele care se ghideaza in viata dupa ideologii perverse si pervertite, reprezentate de Noua stângă și Școala de la Frankfurt.

“Întâmplarea cu tricolorul are legătură, dacă putem spune așa, cu un alt apropiat al celor doi „mari” formatori de opinie precum și al editurii Humanitas, individ căruia, deasemenea, nu-i place tricolorul. Cu alte cuvinte cine se aseamănă se adună foarte bine.

Legătura este cu un anumit domn A.I. pe vremea când era doar asistent la un institut din București și membru sau ajutor de băgător de seamă pe la Colegiul Noua Europă al lui Pleșu (aia dinainte nu mai era bună…)

La vremea respectivă (prin 1998-1999), am avut un dialog scurt cu A.I. despre culorile Tricolorului Românesc, în cadrul unei teme de seminar/proiect.

Pe scurt, tema era crearea unui logo prin care România să fie reprezentată la târgul de carte de la Frankfurt din anul acela. Prin urmare, la nivel studențesc, primele idei care au apărut au fost că trebuie folosit tricolorul sau elementele formale create de Bâncuși sau ceva despre bisericile din lemn din țară sau alte elemente prin care noi românii, măcar teoretic, suntem (re)cunoscuți de străini, aspecte prin care ne putem identifica, legitima, mai ușor în fața altora.

Zis și făcut. Unii colegi au ales elemente din creația lui Brâncuși, alții culorile tricolorului în diverse alcătuiri geometrice, alții alte elemente.

Nu pot uita reacția, incalificabilă, a respectivului domn A.I., în calitate de îndrumător, de „formator”, persoană către care, în general, învățăceii trebuie să privească și să se uite cu respect, precum spre cineva de la care au ceva de învățat.

Citez din memorie, adică aproximativ, scurtul dialog:

„Nu e potrivită alegerea culorilor tricolorului, pentru a încerca crearea unui logo-tip, pentru o manifestare europeană la un așa nivel înalt, [zice respectivul]. De fapt, să știți și voi [adică noi studenții] că atunci când ei [românii] au ales culorile astea ca să fie tricolorul românesc nu prea s-au priceput, n-au știut cum să combine pentru că nu aveau studii etc etc [așa cum avem noi astăzi…]”

„Dar de ce nu este bine să folosim culorile tricolorului ?” a urmat firesc întrebarea…

Și acum vine răspunsul din puțul gândirii europene a respectivului îndrumător:

„Pentru că este o greșeală să pui împreună cele trei culori primare roșu, galben și albastru [îmi cer scuze față de cititorii familiarizați cu aceste aspecte, dar trebuie precizat că aceste culori sunt numite primare, deoarece nu se pot obține din combinația altor culori, ci dimpotrivă prin combinarea acestora se pot crea toate celelalte] culorile tricolorului românesc, chiar și pentru un steag, nicicum pentru o manifestare atât de importantă, nu-i așa, precum târgul de carte de la Frankfurt.”

Nota noastra: cum naiba se face ca multe dintre manifestarile antiromânesti din tara noastra au legatura cu apropiati ai editurii Humanitas, cu grupul de lichele cu pretentii intelectuale care graviteaza in jurul acestei oficine antiromânesti? Cum se face ca mai toate dintre tentaculele antiromânismului au legaturi mai mici sau mai mari cu cei reprezentati in poza cu care este ilustrat acest articol? Cum…? 

Cititi intreg articolul pe ioncoja.ro 

Exit mobile version