În timp ce Europa de Vest se bate să atragă investițiile chinezilor, „ai noștri” mănâncă rahat despre ideologii!

În timp ce Europa de Vest se bate să atragă investițiile chinezilor, „ai noștri” mănâncă rahat despre ideologii!

Ai noștri, fondurile europene nu-s capabili să le absoarbă! În vreme ce ministra din Polonia de pe funcția omologă (n.r. Elzbieta Bienkowska,  Ministerul Dezvoltarii Regionale) cu cea a Elenei Udrea reușea să atragă câteva zeci de miliarde de euro care au transformat radical infrastructura polonezilor, la noi tanti Nuți făcea stadioane, patinoare si bazine de înot pe la naiba-n praznic, pe la coada vacii, unde mai pui că până și terenurile de sport erau construite în batjocură, ba în pantă, ba făceau sălile de sport și bazinele acolo unde nu era nevoie de ele, ce mai, o întreagă bătaie de joc la adresa banului public.

O alternativă pe care alții o valorifică din plin, e reprezentată de investițiile chinezilor, ba chiar unii de prin Vestul Europei se bat să le atragă în țările lor. La noi, de-a lungul anilor ne-am lovit de tot felul de pretexte puerile pentru a nu valorifica intențiile de a investi ale chinezilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

În timp ce Europa de Vest se bate să atragă investițiile chinezilor, „ai noștri” mănâncă rahat despre ideologii!

Nu poți să deschizi marile publicații internaționale cu profil economic fără să vezi la tot pasul investitii masive ale Chinei in Europa. De ce e ocolită însă România, cu toate că de-a lungul timpului chinezii și-au manifestat intenții clare de a investi in țara noastră?

Doar pentru că se maimuțăresc câțiva clovni prin presă sau prin diverse organizații neguvernamentale, politicienii noștri au bătut pasul pe loc, sau chiar s-au retras de tot din proiectele cu chinezii? Adică în timp ce Europa de Vest se bate să atragă investițiile chinezilor, „ai noștri” mănâncă rahat despre ideologii?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 24 aprilie 1918 era semnat Tratatul de pace de la București, o pace înrobitoare pentru România

mar apr. 24 , 2018
La 24 aprilie 1918 era semnat Tratatul de pace de la București, dintre România, pe de o parte și Germania, Austro–Ungaria, Bulgaria și Turcia, pe de altă parte. Pacea, înrobitoare pentru țara noastră, nu a fost niciodată ratificată de către regele Ferdinand, tratatul devenind nul. Reușita revoluției bolșevice din Rusia […]
La 24 aprilie 1918 era semnat Tratatul de pace de la București, o pace înrobitoare pentru România, Foto: caricatură a vremii, Kaiserul german amenință cu un pumnal o femeie (România), ca să semneze tratatul de pace

Poate vă place și:

libris.ro