Uniunea Europeana

Unde sunt marii bărbați de stat ai României? Maria Grapini e singura care se ia de piept cu liderii europeni ce privesc România ca pe o țară de mâna a doua?

Unde sunt marii bărbați de stat ai României? Maria Grapini e singura care se ia de piept cu liderii europeni ce privesc România ca pe o țară de mâna a doua?

Ceea ce le părea multora dintre contestatarii săi doar un simplu accident sau un exercițiu de populism în cazul eurodeputatei Maria Grapini, după replica deosebit de dură a acesteia pentru președintele Franței, Emmanuel Macron, iată că se dovedește mai nou a nu fi chiar un simplu accident, ci chiar este urmată o linie politică foarte clară, de apărare a intereselor României în Parlamentul European.

După președintele francez Emmanuel Macron, a venit rândul premierului Belgiei, Charles Michel, de a fi criticat de către eurodeputatul român Maria Grapini. Standardul dublu aplicat României și altor țări din estul și din centrul Europei sub diferite pretexte, a fost reclamat de către Maria Grapini, aceasta dând ca exemplu și neprimirea României în Schengen, cu toate că țara noastră a îndeplinit toate condițiile impuse de UE, specificând că se simte mai în siguranță în România decât în Belgia, o țară afectată masiv în ultima vreme de atentate și violențe.

“În momentul în care domnul președinte Juncker v-a rugat să dați cetățenie cetățenilor britanici, ați răspuns foarte prompt și vă apreciez, că trebuie să gândiți jurisprudența din statul dumneavoastră.

Atunci vă întreb: în Consiliu veți vota acea condiționalitate nouă, legată de statul de drept? Și doi, veți vota tăierea fondurilor la coeziune și la politica agricolă comună?

Domnule prim-ministru, ultima întrebare sună astfel: mă simt mai sigură în țara mea, România, care, din păcate, nu este în Schengen, decât în țara dumneavoastră, în care știți ce s-a întâmplat…

Veți vota intrarea României în Schengen?”, i-a transmis Maria Grapini lui Charles Michel

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

15 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

21 de ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago