RSS

Falsă analiză propagată de activ…

„S-a dublat numărul…

Un grup de ieșeni a protestat în…

Marți, 13 Aprilie 20…

Deputatul ieșean Marius Ostafici…

La începutul lunii m…

Prețurile mondiale la alimente c…

12 aprilie 2021, Rom…

Marți, 13 aprilie 2021, de la or…

Un grup de patrioți …

12 Aprilie 1945: Participanții l…

Presați încă de la î…

Doctorul Răzvan Constantinescu, …

Revoltat de ceea se …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Timișoara Refugee Art Festival are parte de critici: “Astăzi, emoția este împrumutată pentru a insera politici periculoase”

Print Friendly, PDF & Email

Timișoara Refugee Art Festival are parte de critici: “Astăzi, emoția este împrumutată pentru a insera politici periculoase”

“Aseară pe malul canalui Bega, Timișoara, 15 tineri din Italia, Macedonia, Letonia, Columbia, Turcia, Siria, Spania și România au purtat pe tricouri un mesaj de solidaritate pentru refugiați și au încurajat trecătorii să lase şi ei un semn sau cuvinte de susținere pentru refugiați.

Multumim Ofensiva Tinerilor pentru suport și voluntari.

Rezultatul experienței de artă contemporană stradală va fi prezentat în cadrul expoziției “Skin Off” cu Regina Damian Vineri, 11 Mai 2018, ora 20.00 la BASCA.”, se arată într-un comunicat de pe pagina de facebook Timișoara Refugee Art Festival.

Nu toată societatea a recepționat însă cu entuziasm inițiativa celor de la Timișoara de a organiza o manifestare pseudoartistică având ca subiect problema refugiaților. Unii consideră că evenimentul de la Timișoara nu este un eveniment de cultură, ci promovarea unei politici distructive.

“Prefer să fiu dată afară de la serviciu pentru că refuz să scriu pozitiv despre concerte deathmetal, pseudoartiști și pseudocultură, și despre evenimentele comunității minoritare care încet, se infiltrează peste tot.

Vorba cuiva: ”toată presa a promovat acel eveniment, noi să nu o facem”?

Refugee ART – NU este un eveniment de cultură. Când promovezi o doctrină politică distructivă ambalată ca fiind artă și cultură, înseamnă că tu ca societate ai o problemă gravă, că înghiți asemenea pastile.

Sigur, ca orice eveniment pseudocultural care azi se respectă, la finalul conferințelor și filmelor dătătoare de lacrimi, migranți conduși cu lanțuri metaforice atârnate la gâtul neputinței lor, pe seama căruia se întâmplă toată mascarada, iau parte la un party intercultural, unde fiecare, după buget și posibilități anatomice, se îmbată cu bere- de obicei aceeași, multă și ieftină, într-un birt îmbîcsit oarecare.

Să spui că faci parte din cultura timișoreană și nu te duci la Refugee ARt- un eveniment care promovează pe bani privați imaginea migranților- atent făurită așa încât să nu reiasă defel riscurile, ci dimpotrivă- numai beneficii, înseamnă să duci adesea singur neputința de a te afla în minoritate.

O minoritate care stă să se prăbușească deasupra noii orânduiri sociale, dorind să se delimiteze de ea: o orânduire infatuată, obraznică, și plină de patologie după manual, construită pe cultul viciului, al călăului, al răzvrătitului și al emoției care până ieri, era explorată să vândă detergenți și cosmetice.

Astăzi, emoția este împrumutată pentru a insera politici periculoase.

Trezirea, băi!”, a scris Andreea R. Hosu pe facebook

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info