libris.ro

Numarul „refugiatilor” creste in Romania in mod organizat si cu discretie sporita

Numarul „refugiatilor” creste in Romania in mod organizat si cu discretie sporita

Numarul „refugiatilor” creste in Romania in mod organizat si cu discretie sporita. Sunt luni bune de cand subiectul imigrantilor pe care Romania trebuie sa-i accepte obligatoriu potrivit celor doua decizii luate de Comisia Europeana, 2015/1523 şi 2015/1601, este evitat intentionat de catre presa din Romania, insa nimeni nu va spune ca numarul refugiatilor care ajung in tara noastra creste in mod constant, organizat si cu discretie sporita.

In mai multe orase din tara au fost semnalate deja grupuri relativ inca mici de imigranti, dar care incep incetul cu incetul sa creasca simtitor. Potrivit deciziilor UE, Romania are obligatia de a accepta pe teritoriul sau cel putin 4180 de persoane care ar urma sa fie relocate din taberele de refugiati din Grecia si Italia in perioada 2015-2017, numarul acestora putand fi insa suplimentat cu inca 2.025 de persoane daca va exista o asemenea solicitare.

Numarul „refugiatilor” creste in Romania in mod organizat si cu discretie sporita

De la primii 15 refugiati stingheri prezentati de presa din Romania, s-a ajuns acum la 128 de refugiati preluati prin procedura de relocare din Grecia si Italia, constand in 20 de familii, 71 de barbati, 22 de femei si 35 de copii, potrivit cotidianul.ro. Insa numarul acestora pare sa fie cu mult mai mare, daca este sa dam ascultare relatarilor pe care le fac romanii din diferite zone ale tarii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Refugiatii care au ajuns in Romania au invocat motive precum persecutiile politice, religioase, pe baza de etnie, rasa sau alte covingeri care contrastau cu regimurile din tarile din care provin. Pentru a obtine azilul politic si protectia statului roman, unii refugiati au declarat ca au fost nevoiti sa fuga din tarile de origine din cauza ca le era pusa viata in pericol, ca urmare a persecutiilor, abuzurilor, violentelor sau situatiilor de conflict armat.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info