Ziua Independenței României a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe de peste o mie de persoane

Ziua Independenței României a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe de peste o mie de persoane

Ziua Independenței de Stat a României sărbătorită istoric la Sfântu-Gheorghe, jud.Covasna.

O mie de elevi de la Colegiul Național Mihai Viteazul în frunte cu profesorii si învățătorii lor au marcat acest eveniment, mai întâi în curtea liceului, unde în cadrul unui program de cântec si poezie patriotică au conturat harta întregii Românii, desfășurându-se apoi intr-un marș solemn spre centrul orașului, participând astfel si la ceremonialul militar-religios care a avut loc în fața statuii lui Mihai Viteazul, sub coordonarea domnului prefect al jud. Covasna, Sebastian Cucu.

Organizarea impecabilă a elevilor s-a datorat doamnei directoare a Colegiului National Mihai Viteazul, Luminița Costea, doamnei director-adjunct, Maria Băilă, profesoară de istorie, sufletul acestei manifestări, precum si vrednicului părinte Sebastian Pârvu, de la Catedrala din Sfântu-Gheorghe, deasemenea cadru didactic la această prestigioasă unitate de învățământ cu rezultate remarcabile atât pe plan județean cât si național.

Ziua Independenței României a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe de peste o mie de persoane, Foto: Mihai Tîrnoveanu
Ziua Independenței României a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe de peste o mie de persoane, Foto: Mihai Tîrnoveanu

Mâine revin cu relatări despre reacția oamenilor din Sfântu-Gheorghe care au văzut fluviul de copii îmbrăcați în costume naționale având steaguri tricolore în mâini, povestea acestor steaguri, precum si cu noile speranțe ce răsar din acest eveniment.

Doamne ajută!

Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Gânduri de 10 mai 1917: "Acest popor umil și necăjit de veacuri vrea astăzi cu orice preț biruința!"

joi mai 10 , 2018
Gânduri de 10 mai 1917: „Acest popor umil și necăjit de veacuri vrea astăzi cu orice preț biruința!” Corneliu Moldovanu (pseudonim al lui Corneliu Vasiliu, n. 15 august 1883, Bârlad – d. 2 septembrie 1952, București) a fost un poet, romancier, critic de teatru, gazetar, fondator de reviste literare, director […]
Gânduri de 10 mai 1917: "Acest popor umil și necăjit de veacuri vrea astăzi cu orice preț biruința"

Poate vă place și:

libris.ro